1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amerika fölfedezése I-III.

Tanulságos olvasmány az ifjuság számára/I.: Kolumbus/II.: Kortez/III.: Pizarro


Kiadó: Rózsa Kálmán és neje
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 369 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Három rész egyben. Harmadik javított kiadás. Néhány fekete-fehér illusztrációval. Rózsa Kálmán és neje könyvnyomtató intézete nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

I. (Kolumbus Kristóf tengerészszé lesz; veszélyben forog; megnősül. Madeirába megy s kereskedéshez fog.)

Genuában, Olaszország egyik legnagyobb s legszebb kikötővárosában született Kolumbus... Tovább

Előszó

I. (Kolumbus Kristóf tengerészszé lesz; veszélyben forog; megnősül. Madeirába megy s kereskedéshez fog.)

Genuában, Olaszország egyik legnagyobb s legszebb kikötővárosában született Kolumbus Kristóf 1456-ban. Atyja és rokonai tengerészek voltak; benne is a tengerészet iránti erős hajlamok már kora ifjúságában mutatkoztak. Erős, szivós testalkattal s szép észbeli tehetséggel volt megáldva; e mellett bátor, vidám és kitartó volt; a mibe egyszer belekezdett, azt csinálta addig, a mig csak birta s be nem fejezte. Abban az időben a tudományos könyvek legnagyobb része latin nyelven voltak megirva. A ki latinul nem tudott, az a magasabb tudományokban nem is képezhette magát. Fölvilágositák erről Kolumbust, s rögtön ráadta magát e nyelv megtanulására; rövid idő alatt már kezdte érteni annyira, hogy a földleírást, a földméréstant és a csillagászatot az akkori legjobb munkákból tanulhatta, ezekben s a rajzolásban kitűnt már 14-éves korában annyira, hogy kész, tanult tengerészszé nyilváníttatott; birt mindazon ismeretekkel, a melyekkel akkoriban egy jó tengerész-kapitánynak birnia kelle. Első tengeri szolgálatait a Földközi tengeren teljesité, miután a hajók legtöbbje csakis ott járt-kelt, rövidebb tengeri utakat téve. Kolumbus vágyott nagyobb tengeri kirándulásokra s csakhamar olyan hajóra vétette fel magát. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv