1.035.153

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Átszámítási táblázatok a szesztartalom megállapításához


Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 432 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hibahelyesbítés melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szeszes folyadékok valóságos szesztartalmának megállapításához szükséges átszámítási táblázatok gyűjteményének korábbi kiadásai elfogytak. Ujabb könyv kiadása vált szükségessé.
Ennek a könyvnek... Tovább

Előszó

A szeszes folyadékok valóságos szesztartalmának megállapításához szükséges átszámítási táblázatok gyűjteményének korábbi kiadásai elfogytak. Ujabb könyv kiadása vált szükségessé.
Ennek a könyvnek a szerkesztése során a korábbi kiadásokban előfordult apróbb értelemzavaró sajtóhibákat igyekeztünk kiküszöbölni.
A könyv szerkesztésének és kinyomtatásának ideje közben megjelent mérésügyről szóló 5011960. (XI. 18.) Korm. számú rendelet értelmében a hőmérsékletet 1961. évi január hó 1-től kezdődően Celsius fokokban kell meghatározni. Könyvünk I. és III. számú táblázatát a korábbi kiadásoknak és az országosan használatban levő szeszmérők berendezésének figyelembevételével mégis változatlanul Reaumur fokokban kifejezve jelentetjük meg. Ugyanis Celsius fokokban kifejezett táblázat ezidőszerint még azért nem szerkeszthető, mert egy nemzetközi bizottság jelenleg tárgyal a szeszmérés alapvető tényezőinek meghatározásáról.
Nem valószínű, hogy a Celsius fokban kifejezett szeszmérők egyhamar gyárthatók és használhatók lesznek; ennek ellenére könyvünk IV. számú táblázatában adatokat közlünk Celsius foknak Reaumur fokra való átszámítására vonatkozóan. A II. számú táblázat mind a Celsius, mindpedig a Reaumur fok figyelembevételével egyaránt használható. Vissza

Tartalom

I. számú táblázat, a szeszmérőn leolvasott látszólagos szeszfoknak igazi szeszfokra való átszámítására 5
II. számú táblázat a szeszes folyadékok igazi szeszfokából és tisztasúlyából a hektoliterfokokban kifejezett mennyiség kiszámítására . 207
III. számú táblázat a meszes folyadékok + 12. R. hőfok, (normál hőmérséklet) melletti igazi térfogatának kiszámítására 409
IV. számú táblázat Celsius hőfoknak Reaumur hőfokra való átszámítására 431
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv