926.549

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az auschwitzi halálgyár rémtettei

Egy túlélő vallomásai


Kiadó: LAP-ICS Könyvkiadó és Kereskedő Kft
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 309 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9407-33-X
Megjegyzés: Megjelent A 290. számú auschwitzi fogoly címen is.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

A koncentrációs táborokról sokszor és sokfélét hallottunk, de ismereteink mégis felületesnek mondhatók. Most olyan túlélőt ismertet meg a tábori élet mindennapjaival, aki a táboralapítástól a tábor feloszlatásáig, tehát majdnem öt évig volt ott fogoly. Tizenkilenc éves lévén - itt, ahol a lefontosabb cél megérni a holnapot - nem csak a túlélési technikákat kell elsajátítania, de tapasztalja azt is, hogy a borzalmak, szenvedések, a halál árnyékában sem hal meg a humor, igaz barátra is szert lehet tenni, s az emberi érzéseket sem lehet mindenkiből kiirtani.
"A táborban normálisan folydogált az élet. Normálisan, vagyis a megszokott módon: a többség keményen robotolt, állandóan kitéve a kínzásnak, verésnek, szelekciónak, elgázosításnak, agyonlövésnek, kihallgatásnak a Politischén, ette a marharépa- vagy csalánlevest, és rettegett az SS-ektől, élet és halál uraitól, akik kényük-kedvük szerint bántak a sok ezer védtelen fogollyal."
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem