A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az Ó és Új szövetségi Szentírás a Vulgata szerint I. (töredék)

Ó szövetség

Fordító

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 623 oldal
Sorozatcím: Az Ó és Új Szövetségi Szentírás a Vulgata szerint
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Harmadik, változatlan kiadás. Figyelemmel az eredeti szövegre, Káldi György forditása nyomán, jegyzetekkel átdolgozva. Az Apostoli Szék jóváhagyásával. Nyomtatta a Stephaneum Nyomda R. T., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Bartakovics Béla egri érsek által, IX. Pius pápa engedélyével kiadott új Szentírás-fordításnak dr. Samassa József bibornok, egri érsek áldozatából megjelent második kiadása is elfogyván, a... Tovább

Előszó

A Bartakovics Béla egri érsek által, IX. Pius pápa engedélyével kiadott új Szentírás-fordításnak dr. Samassa József bibornok, egri érsek áldozatából megjelent második kiadása is elfogyván, a Szent-István-Társulat elhatározta, hogy a második kiadás példányainak elárusításából befolyt összeg megtakarított részének felhasználásával, saját nyomdájában, forgalomra alkalmasabb alakban harmadik kiadást rendez s e határozata végrehajtásához az elődeimtől reám szállott engedélyezési jogra tekintettel, hozzájárulásom nyilvánítására fölkért.
Minthogy a Szent-István-Társulat igazgató-választmányának 1914. évi április hó 30-án kelt Írásbeli kijelentése nekem teljes biztosítékot nyújtott arra, hogy a harmadik kiadás az Apostoli Szentszék által jóváhagyott szöveg legkisebb változtatása nélkül jelenik meg; valamint arra, hogy az egri érseki hatóságnak a kiadást illető tiszteleti joga sértetlenül fönntartatik: a legnagyobb készséggel fejeztem ki a kívánt hozzájárulást; magamnak is meggyőződésem levén az, hogy a harmadik kiadás terv szerint kisebb s ezért jutányosabban kiállítható alakja, valamint a kitűnően fölszerelt és berendezett társulati nyomda fokozott teljesítőképessége mellett inkább elérhető az, hogy a Szentírás kiállításában, illetőleg beszerzésében fönnakadás és nehézség ne legyen, hanem mindenkinek, kivált a kath. családoknak, kivétel nélkül lehetővé váljék a családi bensőbb vallásosság fokozására annyira hatályos Szentírást megszerezni s azt az erkölcsi megújulásnak házi gyógyforrásává tenni.
Engedje ezt így az Úristen. Vissza

Tartalom

Ó szövetség
Mózes első könyve. Genesis 1
Mózes második könyve. Exodus80
Mózes harmadik könyve. Levitieus146
Mózes negyedik könyve. Numeri201
Mózes ötödik könyve. Deuteronomium272
Józue könyve333
Bírák könyve371
Rut könyve412
Sámuel, vagy Királyok első könyve418
Sámuel, vagy Királyok második könyve473
Királyok harmadik könyve519
Királyok negyedik könyve574
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv