1.035.059

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bioetikai útmutató fiataloknak

Fordító
Lektor

Kiadó: Mécs Családközösségek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 71 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 22 cm
ISBN: 978-615-5046-04-9
Megjegyzés: Színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"Mi az ember, hogy megemlékezel róla?" - E háromezer éve íródott szavak ma is bennünk visszhangzó kérdést vetnek fel. Természetes, hogy rákérdezünk létünk céljára, és kíváncsian, ámulattal... Tovább

Előszó

"Mi az ember, hogy megemlékezel róla?" - E háromezer éve íródott szavak ma is bennünk visszhangzó kérdést vetnek fel. Természetes, hogy rákérdezünk létünk céljára, és kíváncsian, ámulattal szemléljük magunkat és emberségünkben rejlő képességeinket.
Sajnos mai kultúránkban sok olyan hang szólal meg, amely igyekszik leértékelni az emberi életet, és arról próbál meggyőzni, hogy az ember nem különbözik a többi élőlénytől.
Magyarországon 1956 óta engedélyezett a művi abortusz, és a világ több országában ma már legálisan adhat mérget az orvos a betegnek, hogy véget vethessen az életének. A mai kultúra mintha azt sugallná, hogy a csecsemő születése előtt valahogy nem tartozik az emberiség családjához, az öregek, betegek pedig már értéktelenek. A mai társadalomban az emberséget nem az határozza meg, hogy ki az ember, hanem az, hogy mire képes.
Ám ha elgondolkozunk a kérdésen: "Mi az ember, hogy megemlékezel róla?", rájövünk, hogy kik is vagyunk - hogy sokkal többek vagyunk az állatoknál. S amint egyre jobban megismerjük önmagunkat, megértjük, hogy szükség van igazságos törvényekre, amelyek fenntartják az erkölcsi rendet és megvédik az emberiséget a kizsákmányolástól és a visszaélésektől. Vissza

Tartalom

1/ Egy parányi ember története 4
2/ Abortusz 10
3/ Prenatális (születés előtti) vizsgálatok 20
4/ Mesterséges megtermékenyítési eljárások 28
5/ Preimplantációs diagnosztika 38
6/ Embriókutatás 44
7/ Az élet vége 54
8/ Szervadományozás 62
9/ Genderelmélet 66
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv