1.034.855

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

C-7 "Dezmér" kis vitorlázó model


Kiadó: Aeromechanika Repülőgépmodeltermelő és Anyagbeszerző Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Papírmappa
Oldalszám: 1 oldal
Sorozatcím: Aeromechanika repülőgépmodel-tervek
Kötetszám: 14
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: "Dezmér" kis zárttörzsű vitorlázó model (Benedek Gy.) haladó-kezdők részére, igen szép teljesítménnyel, könnyű építés. Fesztáv: 1120 mm. Tervrajz műszaki leírással. A tervrajz mérete: 96x64 cm. Nyomtatta a Szentes Nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

C-7 "DEZMÉR" kis vitorlázó model
Ez a kis modell a haladottabb modelezők számára készült, akik a készítés és berepítés közben előforduló kérdésekkel nagyjából már tisztában vannak. A gép könnyen... Tovább

Előszó

C-7 "DEZMÉR" kis vitorlázó model
Ez a kis modell a haladottabb modelezők számára készült, akik a készítés és berepítés közben előforduló kérdésekkel nagyjából már tisztában vannak. A gép könnyen elkészíthető és mégis jó eredményeket érhetünk el vele. Súlya kb. 25 dkg, felületi terhelése 18-20 g. Erdélyben készült és berepítése a kolozsvári cserkészrepülők terepén Dezmér község közelében történt.
A model kb. 20 repülést végzett másfél-három és fél perc között. Az 1941 évi országos model versenyen, Farkashegyen első indítás alkalmával 2 perc 11 mp után tűnt el. A gép csak néhány óra múlva került meg, sziklás helyen szállt le, elég erősen megsérült. Ilyen állapotban indult másodszor is, most 3 perc 30 mp repülés után, kb. indítási magasságban tűnt el az időmérők szeme elől. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv