1.034.879

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csöppnyi családkalandok

Mici aventuri de familie

Lektor

Kiadó: Sepsiszentgyörgyi Könyvkiadó
Kiadás helye: Sepsiszentgyörgy
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 61 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Román  
Méret: 23 cm x 21 cm
ISBN: 978-973-8667-17-4
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

2013 novemberében a Hófehérke Napközi Otthon Csibészkék nagycsoportjában az Én és a barátom tematikus héten végzett felmérés során született meg a gyermekek által alkotott és általam lejegyzett, A... Tovább

Előszó

2013 novemberében a Hófehérke Napközi Otthon Csibészkék nagycsoportjában az Én és a barátom tematikus héten végzett felmérés során született meg a gyermekek által alkotott és általam lejegyzett, A barátok jéghegyén növő, kívánságot teljesítő rózsa című mese. Ez adta az ötletet a Csöppnyi családkalandok meseíró verseny kiírására óvodások számára. Azok a kolléganők, akik beneveztek erre a versenyre, örömmel mesélték élményeiket, a mesealkotás során átélt pillanatokat, és köszönetüket fejezték ki az ötlet megvalósításáért.
Az élménynyújtás szándéka hozta létre ezt a könyvet: óvodáskorú gyermekek által alkotott, fantáziadús és ötletes mesékben részesíteni gyermekeket, óvónőket, szülőket és bárkit, aki néhány percig szeretne a mesék világában barangolni és új mesékkel gazdagodni.
Miért szeretik a gyermekek az általuk alkotott meséket? Talán azért, mert visszahallva azokat büszkék saját ötletükre, gondolataikra, a kitalált mesehősökre, a cselekmény elindítására és tovább- szövésére, a mese befejezésére, címének kitalálására és nem utolsó sorban arra, hogy ők maguk kis meseíróvá váltak az alkotás öröme és lehetősége által. Kedvenceikhez sorolják, és szívesen hallgatják újra meg újra ezeket a meséket, hiszen már kívülről tudják, hogy mikor következik az a rész, amit ki-ki maga mondott és szőtt tovább a mesébe, figyelve a történet fonalának, gondolatmenetének követésére. A mese a fantázia fejlesztésének és a képzelet működtetésének eszköze, fejlesztő hatással van a figyelem és koncentrációs képességre, fejleszti az érzelmi intelligenciát és a képzeletet. Ha pedig a mesét maga a gyermek alkotja, kétszeres fejlesztő hatást érünk el. A gyermeki fantázia és képzelet szárnyalása, a figyelem, a koncentráció, az érzelmek megélése és befogadása, vágyak megfogalmazása és gazdag népmesekincsünk ismerete mesealkotásra ösztönzi a gyermekeket. Mivel ők maguk alkották ezeket a meséket, ők keltették életre a mesehősöket és ők fogalmazták meg üzenetét, így jobban leköti figyelmüket és egyben szórakoztatja is őket.
E könyv 26 mesét tartalmaz korcsoportok szerint, magyar és román nyelven, amit eszmei értékként őrizve, lelki táplálékként ajándékozunk minden mesét olvasó és mesét hallgató számára. Vissza

Tartalom

Pepike, a kis pillangólány 8
A csintalan csigagyermekek 10
A csavargó pillangók 12
A két delfintestvér és a cápa 14
A cigány asszony lovai 16
Jónás csacsi kalandjai 18
A sasfiókák története 20
Vakkantósék története 22
A kíváncsi törpék 24
Az Űr család kalandjai 26
Brumiék kalandjai 28
Malac Panni 30
A traktorcsalád meséje 32
A gólya és a sas 34
Tapsi nyuszi és családja 36
A juhász meg az okos szamara 38
A dinó és a lovacska kalandjai 40
A pillangó kirándulása 42
Az eltévedt teknőscsalád 44
A nyuszicsalád egy napja 46
Surprizá pentru Zizi 48
Pádurea fericitá 50
Povestea albinutelor 52
Aventura testoaselor 54
Povestea familiei narciselor 56
O zi cu familia de prieteni 58
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Csöppnyi családkalandok Csöppnyi családkalandok Csöppnyi családkalandok

A címlapon ajándékozási bejegyzés található.

Állapot:
2.640 Ft
1.320 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
konyv