A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Daloskönyv 1995. március 15-ére

Katonadalok

,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 12 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt ünneplő Honfitársaink!

Az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc népünk történelmének dicső pillanata volt, mely híven tükröződik a magyar kultúrában és művészetben. Az utódok mindig... Tovább

Előszó

Tisztelt ünneplő Honfitársaink!

Az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc népünk történelmének dicső pillanata volt, mely híven tükröződik a magyar kultúrában és művészetben. Az utódok mindig tisztelettel adóztak a 48-as hősök emlékének, s nem véletlen, hogy oly sok dal keletkezett e témakörben az elmúlt majd másfél évszázad alatt.
Daloljunk együtt! Ha szívből dalol az ember, elfelejti az őt ért sérelmeket, önmagába száll, s néhány percre hagyja feltörni lelkéből a mindannyiunkban ott rejtőzködő lelkes és őszinte gyermeket, aki kívánja a jót, a szeretettet, s minden rosszat elfelejt.
1995. március 15-én - immáron második alkalommal nyújtjuk át az ünneplőknek a Daloskönyvet. Az 1848-as dalok és Kossuth-nóták után most a katonadalok csokrával ajándékozzuk meg Önt.
Ezeket a dalokat sejtelmes történetek hangulata lengi körül, felidézik a téli estéken izgatottan hallgatott meséket, melyek honvédekről, huszárokról szóltak és dicsőséges csaták emlékét idézték.
Az egykor szájhagyomány útján terjedő dalokat az idők folyamán lejegyezték, hogy örök emléket állítsanak a hazáért, a szabadságért és a forradalomért harcoló hazafiaknak. Amikor a magyarok bárhol, bármikor márciusi forradalmunkra emlékeznek, szívesen éneklik együtt e felejthetetlen dallamokat, melyek a tiszteletadás mellett az együvé tartozás érzését is felidézik mindannyiunkban.
Ma az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc évfordulójának napján énekeljen velünk Ön is! Ez a közös dalolás jelentse számunkra a magyar kultúra, s egyben a mások kultúrája előtti tisztelgést is a dal határokat átívelő, országokat, világrészeket összefogó egysége előtt. Vissza

Tartalom

A jó lovas katonának...
Most szép lenni katonának,...
Kecskemét is kiállítja nyalka verbunkját,...
Kossuth Lajos táborában...
Huszárgyerek, huszárgyerek...
Jól van dolga a mostani huszárnak,...
Föl, föl vitézek...
Kossuth Lajos azt írta a levélbe'...
Gábor Áron rézágyúja...
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Daloskönyv 1995. március 15-ére Daloskönyv 1995. március 15-ére Daloskönyv 1995. március 15-ére Daloskönyv 1995. március 15-ére Daloskönyv 1995. március 15-ére

A borító elszíneződött.

Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv