1.034.218

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ehető!

A világ élelmiszernövényeinek története, felhasználása

Fordító
Lektor

Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 360 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-09-5962-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


„Ez a könyv nagyszerűen rávilágít arra, hogy a világ élelmiszernövényei az öröm milyen gazdag forrásai, merész kalandokat kínálnak az ízek, formák és színek világában, és ezer szállal kapcsolódnak történelmünkhöz, kultúránkhoz éppúgy, mint asztalunkhoz."
- Deborah Madison

Az élelmiszernövények sokkalta többet jelentenek, mint „valami kis zöldség" a tányéron, hatásuk bámulatos az emberi civilizációra. Pompás zamatuk adott ösztönzést vallások alapítására, háborúk kirobbantására és a földrészek és tengerek merész felfedezésére. Manapság az étel, amit fogyasztunk, összeköt bennünket a nagyvilág távoli tájaival. Ez a könyv különleges történeteivel, friss, tanulságos információival megismertet bennünket a világ legnépszerűbb élelmiszernövényeinek eredetével, történetével, jelenlegi felhasználásával.
Forgatva ezt a színes könyvet, lapról lapra haladva felfedezhetjük mindennapi táplálékaink, a kakaó és a vanília, az alma és a narancs, a kávé és a tea nem mindennapi történetét.... Tovább

Fülszöveg


„Ez a könyv nagyszerűen rávilágít arra, hogy a világ élelmiszernövényei az öröm milyen gazdag forrásai, merész kalandokat kínálnak az ízek, formák és színek világában, és ezer szállal kapcsolódnak történelmünkhöz, kultúránkhoz éppúgy, mint asztalunkhoz."
- Deborah Madison

Az élelmiszernövények sokkalta többet jelentenek, mint „valami kis zöldség" a tányéron, hatásuk bámulatos az emberi civilizációra. Pompás zamatuk adott ösztönzést vallások alapítására, háborúk kirobbantására és a földrészek és tengerek merész felfedezésére. Manapság az étel, amit fogyasztunk, összeköt bennünket a nagyvilág távoli tájaival. Ez a könyv különleges történeteivel, friss, tanulságos információival megismertet bennünket a világ legnépszerűbb élelmiszernövényeinek eredetével, történetével, jelenlegi felhasználásával.
Forgatva ezt a színes könyvet, lapról lapra haladva felfedezhetjük mindennapi táplálékaink, a kakaó és a vanília, az alma és a narancs, a kávé és a tea nem mindennapi történetét. Feltárul a fűszerek világa, amit hajdan titokzatos homály és veszély lengett körül. Számtalan ötlettel gazdagodhat konyhai tudásunk, hogyan használjuk fel a fűszereket, trópusi gyümölcsöket és sok más növényt. Elbűvölő elbeszélő stílusával, vidám, eleven szerkesztésével, étvágygerjesztő képeivel ez a könyv éppoly remek és finom, mint az ételek maguk. Vissza

Tartalom

Előszó 11
Első rész:
A növényektől a táplálékig
A gyűjtögetéstől a földművelésig 14
Alapélelmiszerek 22
Élelmiszer-kereskedelem, felfedező utak és hódítások 28
Az élelmiszerek napjainkban 46
Zöld jövő 52
Második rész:
A tápláléknövények leírása
Gyümölcsök 60
Zöldségek 138
Gabonafélék 212
Diók és egyéb magvak 230
Zöldfűszerek 248
Fűszerek 274
Italkészítésre használt növények 302
Cukor-és olajnövények 322
Függelék
Tápanyagtáblázatok 336
Fogalomtár 348
Mutatók 352
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv