1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételek-italok tejkódexe (minikönyv)


Kiadó: SZEGEDTEJ RT.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 7 cm x 5 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv pontos mérete: 50 x 66 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Napjainkban egyre nagyobb a jelentősége az egészséges táplálkozásnak. A nagymértékű technikai és tudományos fejlődés, az új kutatási eredmények egyik következménye, hogy változik az életforma:... Tovább

Előszó

Napjainkban egyre nagyobb a jelentősége az egészséges táplálkozásnak. A nagymértékű technikai és tudományos fejlődés, az új kutatási eredmények egyik következménye, hogy változik az életforma: csökken a testi erő igénybevétele, ugyanakkor fokozódik az idegrendszer megterhelése. Ezek a körülmények mindinkább igénylik, sőt alapvető életszükségletté teszik a kor adottságainak megfelelő, modern táplálkozást.
A tej és tejtermékek jelentik a korszerű táplálkozás legfontosabb forrásait, mert a tej az emberi szervezet számára szükséges valamennyi alapvető tápanyagot tartalmazza. Jelentőségének szemléltetésére csak egyetlen adat: naponta elfogyasztott fél liter tej egy 3-4 éves gyermeknek a számára szükséges kalóriamennyiség 20 százalékát, a fehérje közel 100 százalékát, a kálium és B2-vitaminszükséglet 2/3-át, valamint az A-B1 vitamin több mint 1/3-át biztosítja. A serdülőknél - mivel ebben a korban a legfokozottabb a fizikai és szellemi igénybevétel - ugyancsak nélkülözhetetlen a tej és a belőle készített számtalan termék.
A felnőttek számára elsősorban az eszenciális aminosavakban gazdag fehérje-, továbbá a jelentős A-vitamin-, de nem utolsósorban a B2-vitamin-tartalom a fontos. Igen nagy a jelentősége a tejnek és a tejes italoknak, valamint a savanyított készítményeknek az idősebb korosztály étrendjében, hiszen ebben a korban a szervezetet és az emésztőrendszert kevésbé terhelő tápanyag-összetételre van szükség, amit a viszonylag könnyen emészthető fehérje, a finom eloszlású, jól felszívódó tejzsír és a már említett létfontosságú vitaminok biztosítanak. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv