1.034.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házikerti zöldségfélék növényvédelme


Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 12 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Házikerti zöldségfélék növényvédelme
A lakosság friss zöldségellátásában a nagyüzemek mellett igen fontos szerepet töltenek be a házikertek és kisgazdaságok. A különböző zöldségfélék... Tovább

Előszó

Részlet:
"Házikerti zöldségfélék növényvédelme
A lakosság friss zöldségellátásában a nagyüzemek mellett igen fontos szerepet töltenek be a házikertek és kisgazdaságok. A különböző zöldségfélék termesztése - akár a család igényeinek kielégítését, akár a piacképes áru előállítását szolgálják - gondos előkészítő és okszerű növényvédelmi munkát igényel.
A sikeres zöldségtermesztés egyik alapja a termőhely adta lehetőségek minél alaposabb ismerete. A kertünkben termeszthető zöldségfélék körét számtalan körülmény befolyásolja. Ilyenek a terület fekvése, talaja, időjárása, a talajvíz veszélye, az öntözés lehetősége stb. Nem megfelelő növény vagy fajta kiválasztása a termesztés során sok gondot okozhat, és nem utolsósorban, ha palántáink az árnyéktól, szárazságtól, a talaj savanyú vagy meszes jellegétől stb. csak sínylődnek, kertünk a legkülönbözőbb gyengültségi kórokozók és kártevők gyűjtőhelye lesz.
Nagyon fontos továbbá, hogy a szaporítóanyag fertőzésmentes legyen. Ez nemcsak egy-egy növény megóvása miatt lényeges, hanem azért is, mert fertőzött palántákkal olyan új károsítókat hurcolhatunk be kertünkbe, amelyek az elkövetkezendő években is veszélyeztetik növényeink sikeres termesztését. Konyhakerti növényeinket a vetéstől a betakarításig sokféle károsító támadhatja, de ha betartjuk a megelőzés szabályait, ezek közül rendszerint csak egynéhány jelentkezik." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv