1.034.756

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Imahét

A krisztushívők egységéért/2000. január 16-23.


Kiadó: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia-Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ezredfordulón a krisztushívők megünneplik azt a páratlan időpontot, hogy 2000 évvel ezelőtt Isten testet öltött a Názáreti Jézusban. Ez az esemény azóta nagy jelentőségű az emberiség... Tovább

Előszó

Az ezredfordulón a krisztushívők megünneplik azt a páratlan időpontot, hogy 2000 évvel ezelőtt Isten testet öltött a Názáreti Jézusban. Ez az esemény azóta nagy jelentőségű az emberiség történelmében. Az évfordulóra tekintettel egy közel-keleti ökumenikus csoportot kértek fel az Imahét anyagának összeállítására. Témaként választották annak a himnusznak az első szavait, amit az Efezusi levél bevezetéseként olvashatunk: "Áldott legyen az Isten, aki megáldott bennünket Krisztusban" (Ef 1,3).
Miközben nem felejtjük, hogy a könyörgés és imádság nem korlátozható csupán az esztendő egy hetére, azt reméljük, hogy a mellékelt anyag ösztönözni fogja a különböző hitvallású és felekezetű testvéreket, hogy mindenkor buzgón együtt imádkozzanak a krisztushívők egységéért. A mögöttünk lévő két évezred mély és hosszantartó meg-nem-értésnek és szakadásnak lehetett tanúja a Krisztus követői között, de az egységet-keresés és az egyházak ökumenikus elszántsága lassanként kezdi megteremni gyümölcseit.
A Keresztény Egység Elősegítésének Pápai tanácsa (katolikus - Vatikán) és az Egyházak Világtanácsa Hit és Egyházszervezet Bizottsága (protestáns, anglikán, ortodox, Genf) több mint három évtizede, 1966 óta közösen állítják össze a januári Ökumenikus Imahét vezérfonalát. Közös imádságra és igehallgatásra buzdítunk minden krisztushívőt, hogy által közelebb jussunk egymáshoz Isten gyermekeinek testvéri szeretetében.
Ennek szellemében ajánljuk ezt a füzetet a plébániák, egyházközségek, gyülekezetek, egyházi intézmények és szervezetek figyelmébe. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Imahét Imahét Imahét

A borító enyhén kopott, a kötet néhány lapján jelölések láthatóak.

Állapot:
840 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba
konyv