1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kalazanci Szent József

Róla szól
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 29 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Gépirat.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1585. december 17-én, Sanahujában, egy spanyol fiatalember, José de Calasanz, a papság eltörölhetetlen jegyét kapta meg egyházmegyés püspöke kezéből. A Piarista Rend, amely alapítóját tiszteli... Tovább

Előszó

1585. december 17-én, Sanahujában, egy spanyol fiatalember, José de Calasanz, a papság eltörölhetetlen jegyét kapta meg egyházmegyés püspöke kezéből. A Piarista Rend, amely alapítóját tiszteli Kalazanci Szent Józsefben, a piarista diákok és öregdiákok, a Piaristákkal rokon szerzetes intézmények hálás szívvel ünneplik e papszentelés négyszázadik évfordulóját.
E füzetke elsősorban Szentatyánk pappá szentelése utáni éveit kívánja részletesen áttekinteni, mert ennek ismerete még nem nagyon általános, mivel az utóbbi harminc év kutatási eredményei eddig csak olasz és spanyol nyelven voltak hozzáférhetők.
A második részben igen tömören, éppen csak összefoglalóan vázoljuk kalazancius római éveit, az ottani eseményeket, mivel ez az életszakasz mindannyiunk előtt ismert, akár a Szentek Életéből, akár a Breviáriumból. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv