1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ki nyer ma? (minikönyv)

2000 játék és muzsika tíz percben

Fotózta

Kiadó: Zeneműkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 73 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 5 cm x 5 cm
ISBN: 963-330-185-8
Megjegyzés: Számozatlan kiadás. Kiadott példányszám: Készült 630 számozott példányban bőrkötésben és 2400 példányban egészvászonkötésben. Nyomda: Zeneműkiadó Nyomdaüzeme Kiadási alkalom: Megjelent a Magyar Rádió "Ki nyer ma?" című műsorának 2000. adása alkalmából. Fekete-fehér fotókkal és kottákkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 50 x 53 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kétezer adás - azaz tízezer zenei villámkérdés és válasz, csaknem ugyanennyi zenével.
Játék és muzsika. Napi szórakozás, s ahogy szerkesztői nevezték megindulásakor (1969. március 3-án): napi... Tovább

Előszó

Kétezer adás - azaz tízezer zenei villámkérdés és válasz, csaknem ugyanennyi zenével.
Játék és muzsika. Napi szórakozás, s ahogy szerkesztői nevezték megindulásakor (1969. március 3-án): napi szellemi torna, "állva fogyasztható" módon. A zene örömét a népszerű és a kevésbé ismert remekművek részletei naponta kínálták. A játék nyertesein kívül természetesen milliónyi résztvevője volt és van ma is ennek a sorozatnak. Munkások, értelmiségi dolgozók, zeneakadémiai tanárok, paraszt nénik, ifjak és öregek. Legifjabb játékosunk tizenegy éves, a legidősebb kilencvenkettő volt.
E tíz perc izgalmát nemcsak a játékos sorsa - nyer-e, vagy sem - hanem a jelenidő eleven valósága nyújtja. Az, hogy e tíz percben kérdések és válaszok kibővített párbeszédében portré is készül a kisorsolt versenyzőkről. Egy-egy arc hirtelen ismerős lesz számunkra, noha csak a hang személyes jegyei, a riporter szavai sejtetik: kicsoda ő, a játék végén mégis egy ország ismerőse a nyertes vagy vesztes.
Aki nem nyer, általában nem bánja. A játék öröme itt a lényeg. A családias, baráti légkör föloldja a kínos feszélyezettséget.
A játékvezető örömmel gratulál egy-két jó válaszhoz is, hiszen egyik Kossuth-díjas zeneszerzőnk nyilvánosan kijelentette: csak a kérdések kétharmadára tudna kapásból felelni...
Játék ez, spontán zeneiskolája az országnak. Sokan nyertek első inspirációt e tíz percek révén, hogy hanglemezt vásároljanak, hogy figyelmesen hallgassanak a rádióban nemes zenét (klasszikusokat és mai muzsikát), hogy opera- vagy hangversenybérletet vásároljanak.
A játékvezetők, szerkesztők e játék hevében felfedték a közművelő szándékot. Így vált ez a rádióműsor - könnyed, egyszerű eszközeivel - országosan (országhatáron túl is) hallgatottá, igen népszerűvé.
Főszereplői maguk a rádióhallgatók. Fővárosiak és vidékiek. (Minden pénteki napon más és más községet, kisvárost vagy megyeszékhelyet keres fel a "játék és muzsika").
E főszereplők a szeretetük, lelkesedésük által éltetik a műsort. Mindegy, hogy versenyzőként, szurkolóként-e, vagy utcán, gépkocsikban vagy otthonukban néma (mégis együttjátszó) hallgatóként.
Elsősorban nekik gratulálunk, s köszönjük figyelmüket.
dr. Kiss Kálmán
a Magyar Rádió elnökhelyettese Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ki nyer ma? (minikönyv) Ki nyer ma? (minikönyv) Ki nyer ma? (minikönyv) Ki nyer ma? (minikönyv) Ki nyer ma? (minikönyv)

A lapélek enyhén foltosak, elszíneződtek.

Számozatlan példány.

Állapot:
2.480 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv