1.035.089

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet

Szakácsművészeti és házicukrászati különlegességek (előétel, leves, pecsenyék, köretek, saláták, főzelékek, hús és halétel, tészták, cukrászati különlegességek, parfaitok, fagylaltok, befőzések, konzerválások receptjei)


Kiadó: Kristóf Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 28 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-04-4548-4
Megjegyzés: Hasonmás kiadás. Készült Ujváry Sándor hasonló jellegű kiadványa alapján.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Talán sohasem volt annyira időszerű a konyhaművészettel úgy foglalkozni, mint ma. A régi, konzervatív és pazar konyhák nagyon is leépített tanácstalanságában akarok a m. t. Olvasóimnak segítségére lenni, hogy minél jobbat, tökéletesebbet tudjanak nyújtani. A változatosság legyen az első a konyhán. Mindig újabb és újabb ételeket nyújtani, hogy azt a család a lehető legnagyobb örömmel, az újdonságnak kijáró szeretettel fogyassza azt el, és így a konyha nívója, a konyhavezető háziasszony leleményessége folytán csak emelkedik.
A jó konyhán való takarékosság legyen a háziasszony legfőbb erénye, de természetesen úgy, hogy ezzel a takarékossággal ne szenvedjen kárt az étrend változatossága, hanem olcsón kell a jót, változatosat, finomat nyújtanunk.
Hogy receptjeimmel milyen változást vihetünk a konyhába, tapasztalom a főzőtanfolyam növendékeinek kifinomodó konyhavezetéséből és erre vonatkozó elbeszéléseiből. Természetesen a takarékosságot sem szabad túlzásba vinni. Ügyes beosztással kell... Tovább

Fülszöveg

Talán sohasem volt annyira időszerű a konyhaművészettel úgy foglalkozni, mint ma. A régi, konzervatív és pazar konyhák nagyon is leépített tanácstalanságában akarok a m. t. Olvasóimnak segítségére lenni, hogy minél jobbat, tökéletesebbet tudjanak nyújtani. A változatosság legyen az első a konyhán. Mindig újabb és újabb ételeket nyújtani, hogy azt a család a lehető legnagyobb örömmel, az újdonságnak kijáró szeretettel fogyassza azt el, és így a konyha nívója, a konyhavezető háziasszony leleményessége folytán csak emelkedik.
A jó konyhán való takarékosság legyen a háziasszony legfőbb erénye, de természetesen úgy, hogy ezzel a takarékossággal ne szenvedjen kárt az étrend változatossága, hanem olcsón kell a jót, változatosat, finomat nyújtanunk.
Hogy receptjeimmel milyen változást vihetünk a konyhába, tapasztalom a főzőtanfolyam növendékeinek kifinomodó konyhavezetéséből és erre vonatkozó elbeszéléseiből. Természetesen a takarékosságot sem szabad túlzásba vinni. Ügyes beosztással kell a legjobbat nyujtani, hogy a család ne unottan, csalódottan, étvágytalanul fogyassza el az ebédet, vacsorát, hanem az étkezés ünnep legyen. A jól vezetett konyha a családi boldogság egyik főtényezője. A háziasszony büszkén nézhessen a tálra, melyen nem a nagymamák 80-100 éves, idejét mult ételei vannak, többé-kevésbbé sikerülten elkészítve, hanem a mai idegéletet élő emberek gyomrának való fogások. Vissza

Tartalom

Májrizs leves6
Consommeé (erőleves) csészében6
Sajttal töltött rudacskák6
Frankfurti leves7
Finom halleves7
Gomba krémleves7
Gombás tejfölös tojás7
Tojás étel Florentin módra7
Spárga olaszosan7
Hallal töltött burgonya8
Hallal töltött paradicsom8
Pochirozott tojás Casinó módra8
Zöldséges omelette8
Gombás rétes8
Sonkás rétes8
Sajtos rétes8
Velős zsemlye rántva8
Vajas tészta pástétomhoz, vagy omlettekhez való ragon9
Ragou9
Tojás amerikai módra9
Tálon sült velő9
Sajtos fánk9
Töltött tök9
Meleg vadhúspástétom9
Vadászpástétom makarónival9
Buggyantott tojás tálon pirítva10
Tükörtojás halikrával10
Töltött tojás10
Spanyol tojás10
Tejtmártás10
Hollandi mártás (meleg)11
Pikáns ízű mártás11
Hollandi mártás (meleg)11
Vajmártás11
Narancsmártás11
Mornay-mártás11
Sajtmártás11
Metélő hagymamártás11
Mousseline-mártás11
Fogas- vagy süllőszeletek vajban, finom mártással12
Ponty csőben sütve12
Gombás kecsege vagy süllő fileé12
Szalonnával tűzdelt ponty tejfelesen12
Ponty ragou12
Ponty vagy kecsege fehér borban13
Őzgerinc angolosan, finom tűvel13
Nyúlszeletek, vagy gerinc gombával párolva13
Finom morzsagombóc13
Nyúlpástétom sütve13
Csirke sütve14
Idei csirke roston sütve14
Idei csirke Royal-módra14
Pirított csirke14
Zöldborsós csirke14
Töltött csirke vagy poulard14
Becsinált csirke14
Paprikás csirke14
Gombás csirke14
Rántott csirke15
Idei rántott csirke portugál módra15
Csirke milánói módra15
Jérceszeletek Ville-roi módra15
Császárjérce15
Csirke crémmártással spárgával15
Fiatal csirke hollandi módra15
Fiatal liba sütésre16
Fiatal liba amerikai módon16
Idei libe zöldséges crémmártással16
Makaróni vagy spagetti tökéletes elkészítése16
Zsírban pirított burgonya16
Makaróni csőben pirítva16
Spárgasaláta16
Tartármártás17
Saláta tavasziasan17
Indiai saláta17
Bélszínszeletek alföldiesen17
Bélszín vadasan17
Töltött felsál egyben sütve17
Serpenyős rostélyos18
Töltött rostélyos18
Beafsteak18
Vagdalt szelet18
Vagdalt szelet18
Tűzdelt bélszín vesepecsenye18
Bélszín szelet18
Marha hátszínszelet angolosan18
Marhahátszín párolva18
Eszterházy rostélyos19
Bélszínszelet19
Borjúszeletek reform módra19
Császárszelet19
Borjúfrikandó Casinó módra19
Borjúvesés vagy dió hálóban sütve19
Göngyölt borjúszelete20
Rablóhús (rablópecsenye)20
Töltött borjuszegy20
Savanya tüdő20
Angol ürügerinc20
Töltött ürüborda20
Párolt ürücomb20
Sertéscotelette (borda, karajszelet) frankfurti módra21
Sertéstokány majorannával21
Sertésborda zöldséggel21
Aspik készítés21
Töltött uborka21
Finom libamájpástétom21
Hideg tojás remoulade mártással22
Hideg vadhús pástétom22
Mayonaise (olajvaj)22
Tartármártás22
Ravigotte-mártás22
Zöldmártás22
Cumberland-mártás22
Remoulade mártás22
Puncs pudding22
Salzburgi galuska23
Soufflée csokoládéból23
Mogyoró poudding23
Magyar poudding23
Mandula poudding23
Tolófánk, ízzel23
Gőzmetélt23
Lekváros rizsgombóc24
Pirított diós, vagy mákoskocka24
Milánói galuska24
Indiáner vagy Mignon fánkok24
Csokoládémáz24
Moccamáz24
Képviselő fánk24
Epertorta24
Vaniliacrém torta25
Csokoládécrém torta25
Görög torta25
Török torta25
Szaloncukor készítés25
Gesztenye mignoutte25
Fahéjas csillag26
Moscauer26
Német pogácsa26
Német kalács26
Karácsonyi patkó26
Karlsbadi kétszersült26
Karácsonyi kuglóf26
Húsvéti kalács26
Madártej27
Vanilia fagylalt27
Csokoládé fagylalt27
Charlotte cárnő módra27
Pálrry fánk27
Hercegnőkrém27
Gyümölcssaláta28
Sajtlepények28
Sült sajtszeletek28
Ezt is tudni kell...28
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv