1.034.795

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar bélyegek katalógusa 1952


Kiadó: Magyar Filatélia Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím: Magyar bélyegek katalógusa
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német   Francia  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1951 nyarán jelnet meg vállalatunk kiadásában a Magyar Bélyegek Katalógusa. Az a nagy érdeklődés, amely fogadta, mutatta, hogy hézagpótló munkát végeztünk. A bélyeggyüjtők régóta nélkülözött... Tovább

Előszó

1951 nyarán jelnet meg vállalatunk kiadásában a Magyar Bélyegek Katalógusa. Az a nagy érdeklődés, amely fogadta, mutatta, hogy hézagpótló munkát végeztünk. A bélyeggyüjtők régóta nélkülözött szakmunkát kaptak kezükbe, amely nemcsak ismereteiket bővíti, de hasznos útmutatással is szolgál.
Az első kiadás félév alatt elfogyott és gyüjtők azóta állandóan sürgetnek bennünket új kiadásért. Ennek a kérésnek teszünk eleget, amikor a katalógust javított és bővített formában megjelentetjük.
A szerkesztésnél igyekeztünk kiküszöbölni az első kiadás néhány fogyatékosságát és hibáját. Ezen túlmenően, kiegészítettük az osztrák potsa 1850-1871 között - az első magyar bélyeg megjelenéséig - Magyarországon forgalomban volt bélyegeinek, valamint a katalógus első kiadásának lezárása óta 1952 július 1-ig kibocsátásra került új bélyegeknek az ismertetésével. Ezenkívül továbbra is figyelembe vettük a gyüjtők sokirányú tájékoztaásának célját. Ezért az árak mellett feltüntettük a fogazatot, vízjelet, a bélyegszínt és színeltérést, szükség esetén az előállítási nyomdatechnikát és papírminőségét, továbbá mindazokat a változatokat, amelyek az ismereteket teljesebbé teszik. A gyüjtők kényelmét szolgálja, hogy mindenütt feltüntettük a Zumstein, Yvert, Lipsia és Scott katalógusok megfelelő számait, ezenkívül az esetleges feljegyzések részére - pontozással jelölt - külön rovatot hagytuk üresen.
Az árak átlagpéldányokra vonatkoznak és azokat minden kötelezettség nélkül közöljük. (Átlagpéldány alatta hibátlan, eredeti színű és gumizású, javítás, illetve utánfogazás-mentes, tiszta, szép lebélyegzésű darabokat értjük.) Csíkok és tömbök - különösen használt példányoknál - magasabban értékelendők. Levélen, borítékon, levelezőlapon lévő bélyegek értékesebbek, mint az egyes darabok. A postabélyegző festékanyaga rendszerint fekete, ezért a színes postabélyegzések ritkábbak, tehát magasabb értékűek,. Ahol az árat megközelítőleg sem lehetett megállapítani, ott az ár helyén -.- jelet alkalmaztunk.
Már az első kiadásnál általános helyesléssel találkozott, hogy a magyar történelem legsötétebb korszakára emlékeztető egyes bélyegek ábráit és árait nem közöltük, mert ezeket nem is árusítjuk. Szocializmust épitő országunkban nem lehet helyük a soha vissza nem térő múlt gyászos emlékeinek.
Az új kiadással nemcsak az a célunk, hogy újdonságokkal egészítsük ki katalógusunkat, hanem hogy azt évről-évre javítsuk, fejlesszük, amíg a magyar bélyegről a legalaposabb munkát tudjuk nyujtani. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv