1.034.177

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott)

Magyar helyesirás és szóragasztás' főbb szabályai


Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bőr
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 7 cm x 5 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozott kiadás. Számozás színe: Fekete Könyvtervező: Molnár László Nyomda: Alföldi Nyomda Könyvesbolti forgalomba nem került. Az 1832-es kiadású szabályzat fakszimile kiadása. A könyv pontos mérete: 49 x 74 mm. A borítón az évszám tévesen szerepel!
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A legnagyobb magyar, Széchenyi István kezdeményezésére 1831-ben megalakult Magyar Tudós Társaság (az MTA elődje) első közgyűlésén elhatározta a helyesírás szabályozását. A terv az 1832-ben... Tovább

Előszó

A legnagyobb magyar, Széchenyi István kezdeményezésére 1831-ben megalakult Magyar Tudós Társaság (az MTA elődje) első közgyűlésén elhatározta a helyesírás szabályozását. A terv az 1832-ben megjelent helyesírási szabályzatban öltött testet.
Ezt az elmúlt több mint 150 év során további tíz kiadás követte. A 10. és 11. munkálataiban - a gondozó Helyesírási Bizottság tagjaiként - a nyomdaipar képviselői is részt vettek.
Az első kiadás kibocsátásának 150. évfordulójáról 1982. december 6-án, a Magyar Nyelvtudományi Társaság és az MTA Helyesírási Bizottsága rendezésében, a budapesti Kossuth Nyomda kultúrtermében ünnepi ülésen emlékeztek meg. Erre az alkalomra - a Helikon kiadó gondozásában, a Nyomdaipari Egyesület és a Kossuth Nyomda anyagi támogatásával, az utóbbi kivitelezésében - megjelent az 1832-es szabályzat fakszimile kiadása.
Ennek a miniatürizált változatát készítette el a debreceni Alföldi Nyomda dolgozóinak közössége, csatlakozva azokhoz a törekvésekhez, amelyek a helyesírás-tudomány alkotó művelőit és a nyomdászok legjobbjait vezérelték a helyesírásnak az adott korszak követelményeivel lépést tartó, fontolva haladó megújításában és ennek tudatosításában. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott) Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott) Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott) Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott) Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott) Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott) Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott) Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott) Magyar helyesírás (minikönyv) (számozott)

A borító enyhén kopott, néhány lap foltos. A füzet kissé elszíneződött, kötése megtört.

A példány sorszáma: 0028.

Állapot:
5.480 ,-Ft
27 pont kapható
Kosárba
konyv