1.031.305

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekara 1945-70 - Hanglemezzel

L'Orchestre Symphonique de la Radioffusion-Télévision Hongroise


Kiadó: Magyar Rádió Zenei Főosztálya
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Francia  
Méret: 21 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Hanglemez melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Megalakulásának 25. évfordulóján köszöntöm a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarát, azt az együttest, amely együtt született az új magyar rádióval, közvetlenül a felszabadulás után.
A... Tovább

Előszó

Megalakulásának 25. évfordulóján köszöntöm a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarát, azt az együttest, amely együtt született az új magyar rádióval, közvetlenül a felszabadulás után.
A zenekar negyed százados története, fejlődése és sikerei egyaránt a magyar zenekultúra, sőt még általánosabban a magyar művelődés 25 éves útját tükrözik. A Rádiózenekar az első pillanattól kezdve kulturális forradalmunk fontos feladatát vállalta és teljesíti: az éter hullámain át egész népünkhöz juttatja el a zene klasszikus kincseit, az egész világ számára reprezentálja a magyar zenekari előadóművészetet, és új magyar művek százait mutatva be a hazai és a nemzetközi hallgatóságnak, egy új magyar zenei alkotó-korszak kibontakozásáról ad hírt. Ha ma zeneszerzőink nevét és munkásságát ismerik és becsülik a nemzetközi fórumokon, akkor ebben az együttesnek is jelentős szerepe van.
A Rádiózenekar az utóbbi években mind gyakrabban lép ki a stúdióból a hangversenyterem nyilvánossága elé, és a közönséggel való közvetlen kapcsolata számos emlékezetesen szép előadáshoz vezetett. Sikeresek voltak és remélhetőleg egyre gyakoribbak lesznek a zenekar külföldi turnéi. Az együttes kiemelkedő művészi színvonaláról tanúskodnak az itthon és külföldön készített hanglemezek is.
Gratulálok a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának a mostani jubileum alkalmából. Folytassa eddigi munkáját a régi meggyőződéssel, lelkesedéssel a szocialista magyar zenekultúra javára. Kívánom, hogy továbbra is sok szép siker kísérje az együttes tagságát és vezetőit művészi pályájukon. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv