1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar tájak, magyar ízek

Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szeretnénk megköszönni, hogy ételei elkészítéséhez a Delikát ételízesítőt használj, amelyet már több mint 40 éve Magyarországon állítunk elő. Kiváló ízt ad a levesek mellett a magyar konyha kedvelt... Tovább

Előszó

Szeretnénk megköszönni, hogy ételei elkészítéséhez a Delikát ételízesítőt használj, amelyet már több mint 40 éve Magyarországon állítunk elő. Kiváló ízt ad a levesek mellett a magyar konyha kedvelt második fogásainak is. Az ezekből készült különleges válogatást, a Magyar tájak, magyar ízek receptkönyvet tarthatja most a kezében.
Rendhagyó módon ez a receptkönyv, - mint a neve is mutatja - egyfajta úti- és ízkalauz is egybe; hazánk 10 fontosabb földrajzi és gasztronómiai tájegysége kerül bemutatásra e könyv lapjain. A recepteket az adott tájegység fotókkal gazdagon illusztrált, ezernyi érdekességgel tűzdelt bemutatása kíséri, így téve még izgalmasabbá és informatívabbá kiadványunkat.
Szívből reméljük, hogy sikerül örömteli perceket vagy éppen órákat szereznünk Önnek, és reménykedünk, hogy minél többször lapozgatja majd ezt a könyvet a konyhában. Nemzetünk hagyományos ételeinek megismerése nem csak egy egyszerű ízkaland, de a magyar kultúráról szerzett tudásunkat is gazdagíthatjuk vele. Könyvünk segít megismerni hazánkat egy olyan szemszögből is, ami nem kifejezetten irodalmi művekben, hangjegyekbe öntve vagy felsővászonra festve jelenik meg, hanem a megterített asztalról a tányérból üzen, mesél nekünk. Legyen szó a bakonyi és alföldi betyárokról, a hajdúkról vagy az őrség erdeiben gyűjtögető emberekről, az Esterházyakról avagy a Rákóczikról, Mikszáthról, Jókairól vagy Krúdyról, megannyi történet, és szereplő a magyar gasztronómia történetében, akik formálták, újították, alakították a páratlan magyar konyha ízvilágát. Vissza

Tartalom

Hansági göngyölt borjúszelet 8
Csallóközi borsos bodak 10
Kisalföldi aprópecsenye 12
Göcseji babos káposzta csülökkel 14
Göcseji legényfogó kakasleves 16
Hegyháti tárkonyos bárányleves 18
Bakonyi csirkemell 20
Bakonyi harcsaszeletek juhtúrós puliszkával 22
Bakonyi betyárleves 24
Sertésborda balatonboglári rajnai rizlingben párolva 26
Somogyi pontyfilé, hajdinarétessel 28
Tormás leves 30
Zselici szarvascomb erdei gombával töltve 32
Tolnai fehérpecsenye 34
Vörösboros vaddisznópörkölt 36
Kiskunsági csülkös babgulyás 38
Jászsági csirkemáj 40
Jászsági töltött libamell 42
Kunsági birkapörkölt 44
Karcagi kenyérleves 46
Slambuc, vagy kunsági lebbencs 48
Hortobágyi húsos palacsinta 50
Hajdúsági töltött káposzta 52
Hajdúsági gomolyával töltött zsenge karalábé 54
Szabolcsi almás sertésborda 56
Nyírségi gombócleves 58
Nyírségi rakott csirke római tálban 60
Gyöngyösi borsos marhaszelet 62
Mátrai begyár eledele 64
Palócleves 66
Jegyzetek 67
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv