1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyarország különösen híres erődítményeinek ábrázolása

Magyar várak német szemmel 1664-ben

Fordító
Lektor

Kiadó: Balassi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 116 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 35 cm
ISBN: 963-5060-60-2
Megjegyzés: Félvászon mappában egy ragasztott kötésű fakszimile, és egy tűzött kötésű füzet található. A fakszimile a Herzog August Bibliothek (Wolfenbüttel) engedélyével készült a gyűjteményében őrzött kézirat alapján. Német nyelvű összefoglalókkal. Színes és fekete-fehér reprodukciókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A wolfenbütteli könyvtár Európa egyik legjelesebb tudományos könyvgyűjteménye. A Braunschweigtől néhány kilométerre fekvő alsó-szászországi kisváros bibliotékája több mint négy évszázados... Tovább

Előszó

A wolfenbütteli könyvtár Európa egyik legjelesebb tudományos könyvgyűjteménye. A Braunschweigtől néhány kilométerre fekvő alsó-szászországi kisváros bibliotékája több mint négy évszázados fennállása alatt sok százezer kötetnyire gyarapította gyűjteményét. Nevezetességei közé tartozik tizenkétezer kézirat, köztük Oroszlán Henrik evangéliumos könyve, melyet Németország legdrágább könyvének tartanak, s csak néhány éve került vissza hajdani pátriájába, valamint hatezer ősnyomtatvány, köztük Gutenberg 32 soros Bibliája, és az első német nyelven kinyomtatott és illusztrált mű, Ulrich Boner Edelstein (1461). Százötvenezer 16. századi antiqua sorakozik a szekrényekben, elsősorban a reformáció irodalmának termése.
A könyvtár különgyűjteményeiben megtalálhatók a modern idők értékei is: a 2. század legjelesebb művészei által illusztrált, bibliofil albumok. Mindezt hatalmas kutatói kézikönyvtár egészíti ki. Ennek az egyedülálló gyűjteménynek az alapjait Julius braunschweig-lüneburgi herceg (uraik. 1568-1589) vetette meg, aki a középkori fejedelemségből modern államot alkotott, elfogadta a reformáció hitelveit, és a feloszlatott kolostorok kéziratait, könyvtárát az új hercegi bibliotékába szállíttatta. 1572-ben Liberey Ordnungot, azaz könyvtári rendtartást adott ki könyvtárosai számára. A wolfenbütteli gyűjtemények névadója azonban August herceg (uraik. 1635-1666), aki német és külországi egyetemi tanulmányok és a kor ifjú főrangúi számára előírt hosszú európai körutazás után vette át az uralkodás terheit. August herceg inkább volt a múzsák barátja, mint Marsé, a harmincéves háborúban is szívesebben költötte jövedelmét könyvekre, mintsem ágyúkra. Amikor trónra lépett, már hatvanezer kötete volt. 1664-ben részt vett a magyarországi török háborúban. Az észak-német birodalmi csapatokkal együtt Győrig jutott. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv