1.034.809

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mi az a termelőszövetkezeti csoport?


Kiadó: Magyar Országos Szövetkezeti Központ
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 31 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ember azért dolgozik, azért töri magát, hogy különbbé tegye az életét. A régi világban is ezért dolgozott. Folyt a munka látástól vakulásig, de a béres észrevette, hogy míg az ő inai gyengülnek,... Tovább

Előszó

Az ember azért dolgozik, azért töri magát, hogy különbbé tegye az életét. A régi világban is ezért dolgozott. Folyt a munka látástól vakulásig, de a béres észrevette, hogy míg az ő inai gyengülnek, az uraság feszesen ül a hintóban, - a harmados kapás rájött, hogy ő meg a nagygazdát hizlalja. másnak dolgoztak. A középparaszt is azért gürcölt nappal és éjszaka, hogy a bank meg a kulák ki ne húzzák a földet a lába alól.
Azóta megfordult a világ, magunknak dolgozunk. A volt cselédet nem fenyegeti többé senki felmondással. A faluszéli nincstelen is megvethette végre saját birtokán a lábát. A demokrácia embert csinált belőle.
A munka folyik azóta is tovább. Dolgozik a föld népe reggeltől estig, de ma is legjobban a nagygazda feszeleg, mert annak jó erősek a lovai, jó a fölszerelése, hízlalja az állatokat, vásárokra jár, fényes csizmát vásárol magának, a felesége bársonykabátban begyeskedik. Hol van ettől a dolgozó paraszt? Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv