1.034.779

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mohamed élete


Kiadó: Anno Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-375119-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Mohamed gyermekkoráról semmit sem tudunk. Fiatal koráról is csak sejtéseink lehetnek. Az biztos, hogy a ma Szaúd-Arábiának nevezett területen született és nevelkedett fel.... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Mohamed gyermekkoráról semmit sem tudunk. Fiatal koráról is csak sejtéseink lehetnek. Az biztos, hogy a ma Szaúd-Arábiának nevezett területen született és nevelkedett fel.
Azon a környéken, a Vörös-tengertől keletre arab törzsek éltek vegyesen máshonnan bevándorolt zsidókkal, beduinokkal és másokkal. A Kr. utáni 7. századról beszélünk, bár Mohamednek még az előző század második felében kellett születnie.
Arábiában az emberek akkoriban eléggé kezdetleges társadalmi viszonyok között éltek. Az egyén helyett akkor egyfajta közösség - törzs, klán, lakóhely - állt a középpontban. Ebből kifolyólag a törzsön, klánon belüli viszonyok voltak a meghatározók és azok jelölték ki egy-egy ember helyét, értékét. A szociális és a közbiztonság elég ingatag volt. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv