1.035.034

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Népi táncok


Kiadó: Budapest Székesfőváros Irodalmi és Művészeti Intézete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 46 oldal
Sorozatcím: Szabad szinpad
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Székesfővárosi házinyomda, Budapest. Néhány fekete-fehér ábrával, kottával. Az Országos Szabadművelődési Tanács kötelező anyaga. A kulturális verseny alkalmából összeállította a Magyar Táncszövetség.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Népi demokráciánk építésének lendülete adja meg mai életünk valóságos tartalmát, amelynek táncainkban is kifejezésre kell jutnia. Régi népi táncformáinkat új tartalommal kell megtöltenünk. Meg... Tovább

Előszó

Népi demokráciánk építésének lendülete adja meg mai életünk valóságos tartalmát, amelynek táncainkban is kifejezésre kell jutnia. Régi népi táncformáinkat új tartalommal kell megtöltenünk. Meg kell, hogy nyilvánuljon bennünk a munka öröme és a jövőbe vetett hit, amelynek alapját gazdasági életünk hatalmas fejlődése adja.
A jól végzett munkának hangulata tükröződik a közölt táncokban is. A sapkatáncban például amely régi céhtánc-hagyomány, a sapka mozgatása a takács vetélőjének mozdulatait örökíti meg. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv