1.034.213

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ószövetségi Szentirás I. (töredék)

A Vulgata szerint

Fordító

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 1.019 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Aranyozott gerincű, dombornyomásos díszítéssel ellátott kiadói egész vászonkötésben. Egy kihajtható, színes térképpel illusztrált. Káldi György S. J. forditása nyomán, tekintettel az eredeti szövegre, átdolgozta, bevezetésekkel és jegyzetekkel ellátta a Szent István-Társulat Szentirás-Bizottsága. Stephaneum nyomda és könyvkiadó r. t. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Isten a bűnbeesés után Megváltót ígért az emberiségnek. Az embereknek azonban többezer évig kellett várakozniok a megváltó eljövetelére. Ezalatt az Isten előkészítette a Megváltó útját: a népek... Tovább

Előszó

Isten a bűnbeesés után Megváltót ígért az emberiségnek. Az embereknek azonban többezer évig kellett várakozniok a megváltó eljövetelére. Ezalatt az Isten előkészítette a Megváltó útját: a népek összességéből kiválasztott először egy ágat (a szemitákat), azután egy népet (az izraelitákat), majd egy törzset (Júda törzsét) s végül egy családot (Dávid király házát), s azt az emberi gyarlóság és gonoszság ezer megnyilvánulása közepette csodálatos módon készítgette, vezérelte a Megváltó befogadására. Az isteni ígéret megvalósulásának ezen történetét az ószövetségi Szentírás könyvei őrizték meg számunkra. Isten ugyanis jónak látta, hogy egyfelől a választott nép, másfelől a mi okulásunkra legalább is részben írásba foglaltassa ígérete megvalósulásának történetét, továbbá azokat az oktatásokat, melyeket hosszú évezredeken át a választott népnek s azon keresztül az emberiségnek adott, meg azokat a jövendöléseket, melyekkel oly sokszor csüggedő népét vigasztalta, a Messiásba vetett hitben erősítette. Méltán nevezzük tehát e könyveket szent könyveknek, mert szerzőjük tulajdonképen az Isten, ki a Szentlélek sugalmazásával az egyes szent írókat az írásra ösztönözte, az írás alatt vezette s a tévedésektől megóvta.
Összesen negyvenöt ószövetségi szent könyv maradt reánk. Ezek közül 21 történelmi tartalmú: Mózes öt könyve, Józsue könyve, Bírák könyve, Róth könyve, a Királyok négy könyve, a Krónikák két könyve, Ezdrás két könyve, Tóbiás, Judit és Eszter egy-egy könyve, a Makkabeusok két könyve. Vissza

Tartalom

I. KÖTET
Főpásztori jóváhagyás3
Bevezetés7
Mózes I. könyve (Genezis)11
Mózes II. könyve (Exodus)150
Mózes III. könyve (Levitikkus)262
Mózes IV. könyve (Numeri)339
Mózes V. könyve (Deuteronomium)438
JÓsue könyve528
Bírák könyve590
Rúth könyve658
Királyok (Sámuel) I. könyve668
Királyok (Sámuel) II. könyve752
Királyok III. könyve823
Királyok IV. könyve908
Névmutató987
Tárgymutató1009
Tartalomjegyzék1020
Előázsia és Palesztina térképe
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv