1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Segédlet a gyógyszerkészítmények rendeléséhez és kiadásához - CD-vel

Egészségügyi Közlöny - Különszám 2005/1.


Kiadó: Magyar Hivatalos Közlönykiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 743 oldal
Sorozatcím: Egészségügyi Közlöny
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: CD-melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


ELŐSZÓ
A gyógyszerekkel kapcsolatos „érdeklődők" köre, és az „érdeklődés" tartalma több irányú. Vannak, akik arra kíváncsiak, hogy mit akarnak „velem megetetni", mások receptre akarják felírni... Tovább

Előszó


ELŐSZÓ
A gyógyszerekkel kapcsolatos „érdeklődők" köre, és az „érdeklődés" tartalma több irányú. Vannak, akik arra kíváncsiak, hogy mit akarnak „velem megetetni", mások receptre akarják felírni és tudni szeretnék, hogy mit és hogyan rendelhetnek. Végezetül olyanok is vannak, akik a rendelt gyógyszert a betegnek adják át és ezért mindent tudniuk kell Sokakat a gyógyszer ára érdekel vagy a csomagolás nagyságáról akarnak információt szerezni.
Az előbbi indokok alapján nagyszámú olyan kiadvány áll ma a szakemberek és a betegek rendelkezésére, amely igyekszik kielégíteni az információ iránti igényt. A színesebbnél színesebb, a karcsúbbtól a terjedelmesebbig terjedő skálán mozgó kiadványok között szerepel a hagyományosan az Egészségügyi Közlöny különszámaként közzétett kiadvány, melyet röviden csak „Segédlet" -nek hívunk.
A kiadvány első megjelenése óta változatlan célja, hogy az orvosok és a gyógyszerészek részére a gyógyszerekre vonatkozó alapvető ismeretekről gyors áttekintést biztosítson. A „,Segédletnek? továbbra sem célja a nagyszámú gyógyszerterápiás, finanszírozási és egyéb hasznos célú kiadvány helyébe lépni. Nem változott a fonna sem, a gyógyszerkészítmények abc sorrendben kerülnek felsorolásra. A korábbi kiadás óta forgalomba került új készítmények természetesen felvételre kerültek, beleértve a törzskönyvezett galenusi készítményeket is. Feltüntetésre kerülnek a különböző kiszerelések és annak jelzése, ha a készítmény rendelhetőségére speciális szabályok vonatkoznak.
A „iSegédletben'' feltüntetett ár-adatok segítségével a rendelő orvos előzetesen tájékoztathatja betegét a gyógyszertárban fizetendő összegről, amely lehetővé teszi a betegek kiadásának tervezését is.
A „Segédlet" a gyógyszerek kihirdetésével kapcsolatos megváltozott jogszabályi környezetben reményeink szerint továbbra is hasznos kézikönyv lesz mindazok számára, akik a betegek ellátásával kapcsolatos tevékenységet végeznek.
A Segédlet' hasznos kiegészítője lehet mindazon kiadványoknak, melyek különböző tartalmú és célú részletező információt tartalmaznak, továbbá segítséget adhat azok munkájához, akik a „közlönyök" útvesztőiben nem érzik otthon magukat. A betegellátásban dolgozók munkájának segítésére a számukra nélkülözhetetlen információkat tartalmazó kiadványunkat térítésmentesen juttatjuk el az Egészségügyi Közlöny valamennyi előfizetője részére.
A „Segédlet" összeállítói kérik a használókat, hogy kritikai észrevételeikkel, javaslataikkal segítsék munkánkat, hogy mi a betegellátási tevékenységet hatékonyabban segíthessük.
Budapest, 2005. március 1.
Egészségügyi Minisztérium Gyógyszerészeti Főosztály Vissza

Tartalom


TARTALOMJEGYZÉK
Előszó 5
I. Törzskönyvezett gyógyszerkészítmények, tápszerek, immunbiológiai készítmények, galenusi készítmények 6
Az egészségügyi miniszter és a pénzügyminiszter közleménye a kiemelt és emelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó betegségcsoportokról, indikációs területekről és a felírásra jogosultak köréről 675
L Kiemelt, indikációhoz kötött (100%) támogatással rendelheti: 675
II. Emelt indikációhoz kötött (90%) vagy meghatározott összegű támogatással rendelheti: 701
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Segédlet a gyógyszerkészítmények rendeléséhez és kiadásához - CD-vel Segédlet a gyógyszerkészítmények rendeléséhez és kiadásához - CD-vel Segédlet a gyógyszerkészítmények rendeléséhez és kiadásához - CD-vel Segédlet a gyógyszerkészítmények rendeléséhez és kiadásához - CD-vel

A borító kissé foltos, enyhén sérült.

CD-melléklettel.

Állapot:
2.940 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv