1.035.070

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szeged általános rendezési terv

Jóváhagyott program 1997


Kiadó: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 60 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 963-03-4367-3
Megjegyzés: 500 példányban jelent meg. Színes térképekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szeged minden ágazati témára kiterjedő, komplex általános rendezési tervét 1980-ban hagyták jóvá. Az elmúlt 15 évben számos, az általános rendezési tervet kisebb-nagyobb mértékben érintő rendezési... Tovább

Előszó

Szeged minden ágazati témára kiterjedő, komplex általános rendezési tervét 1980-ban hagyták jóvá. Az elmúlt 15 évben számos, az általános rendezési tervet kisebb-nagyobb mértékben érintő rendezési terv, tanulmány készült. Ezek hatásának átvezetésére előbb 1987-ben, majd 1994-ben került sor, de csak a belterület szabályozási tervre kiterjedően.
1993-ban elkészült, illetve a Közgyűlés elfogadta a város hosszú távú városfejlesztési koncepcióját, amely felmérte a megváltozott társadalmi, politikai, gazdasági körülményeket. Vállalva az átmeneti helyzetből adódó bizonytalanságokat felvázolta Szegednek az ezredfordulót követő évtizedre - a napi politikától mentes, reálisan elképzelhető, óhajtott jövőképet. Egyben felvállalta, hogy az új helyzetnek, törekvéseknek megfelelő és ezért új alapokról induló általános rendezési tervhez irányelveket szolgáltat.
A hosszú távú városfejlesztési koncepció szakmai tanulmányokra támaszkodva készült. Ezek között a most készülő általános rendezési terv szempontjából fontosnak ítélhető az általános rendezési terv metodikája, mert ennek nyomán erősödött fel az az igény, hogy az új terv új szemlélettel, új módszerrel készüljön. Ezért ez nem a régi értelemben vett tervfelülvizsgálat, hanem egy komplex - minden ágazati témára, a kül- és belterületre egyaránt kiterjedő - tervkészítési folyamat. Vissza

Tartalom

Bevezetés5
Jóváhagyó határozat8
A rendezés legfontosabb irányelvei9
A rendezési feladatok (A rendezés tervezési programja)11
Szeged Átmeneti Városrendezési Szabályzata és mellékletei (szabályozási tervlapok és övezeti tervlapok)28
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv