A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Tolnai uj világlexikona I. (töredék)

Az általános tudás és műveltség tára/A-Bad


Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói félvászon kötés
Oldalszám: 304 oldal
Sorozatcím: Tolnai uj világlexikona
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Négy szines képpel, két szines térképmelléklettel, a szöveg között 800 képpel és térképpel. Nyomatott Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat RT. váltakozó körforgógépein, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tizennégy évvel ezelőtt, amikor Tolnai Világlexikonának első kötete megjelent, amikor együtt volt a tudós munkatársak hatalmas gárdája, amikor annyi fáradság és munka után olvasóink kezébe adtuk... Tovább

Előszó

Tizennégy évvel ezelőtt, amikor Tolnai Világlexikonának első kötete megjelent, amikor együtt volt a tudós munkatársak hatalmas gárdája, amikor annyi fáradság és munka után olvasóink kezébe adtuk Tolnai Világlexikona első kötetét, amikor azután olvasóink lelkes biztatásától kísérve folytattuk a munkát a következő kötetekben, valóban nem sejthettük, hogy ennek a páratlan sikerű kezdeményezésnek oly hamar vége fog szakadni.
A világháború alatt ránk szakadt nehézségekkel még megküzdöttünk, 1918-ban még kinyomattuk a 8-ik kötetet: Dithirambus-Eke címszavakból, de az összeomlás rombadöntötte addig fölépített s a legnagyobb áldozatokkal fenntartott munkánkat.
Évek multak el, míg csak gondolni is lehetett arra, hogy újra kézbe vegyük az elszakadt fonalat és most, amikor az idő elérkezett s az események forgatagában bizonyos nyugvópontra jutottunk, nagy kétségek között töprengünk, vajjon mi legyen a félbenmaradt nagy munkával?
Amikor Tolnai Világlexikona kiadását megkezdettük, akkor kötelezettséget is vállaltunk olvasóinkkal szemben nemcsak arra, hogy befejezett nagy múűvel ajándékozzuk meg a magyar olvasóközönséget, hanem arra is, hogy az egész modern műveltség és tudás kincstárát adjuk, a legjobbat és a legújabbat nyújtva olvasóinknak. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tolnai uj világlexikona I. (töredék) Tolnai uj világlexikona I. (töredék) Tolnai uj világlexikona I. (töredék) Tolnai uj világlexikona I. (töredék) Tolnai uj világlexikona I. (töredék) Tolnai uj világlexikona I. (töredék) Tolnai uj világlexikona I. (töredék)

A borító sarkai kopottak, néhány lap foltos. A címlapon ceruzás ajándékozási bejegyzés található.

Állapot:
1.700 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv