1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tolnai Világlexikona I. (töredék)

Ismeretek tára - Az általános tudás és müveltség könyve - A-tól angol nyelvtan-ig


Kiadó: Magyar Kereskedelmi Közlöny Hirlap- és Könyvkiadó-Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 768 oldal
Sorozatcím: Tolnai világlexikona
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Négy szines kép-, négy szines térképmelléklettel, a szöveg között 1700 képpel s térképpel. Nyomatott Tolnai Világlapja Nyomdai Műintézete váltakozó (variabilis) körforgógépén, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hogyan született meg "Tolnai Világlexikona"?

Három évvel ezelőtt, vagyis 1909-ben, olyan gondolatom támadt, amelyet az első percben csodálatosan szép, de megvalósíthatatlan ábrándnak tartottam:... Tovább

Előszó

Hogyan született meg "Tolnai Világlexikona"?

Három évvel ezelőtt, vagyis 1909-ben, olyan gondolatom támadt, amelyet az első percben csodálatosan szép, de megvalósíthatatlan ábrándnak tartottam: az, hogy lapom előfizetőit nagy, hatalmas, könyvtárt kitevő művel ajándékozzam meg; olyannal, amely az egész műveltség és tudás kincsestárát magában foglalja, s amely lapom előfizetőit a tudás, a gyakorlati élet, a munkaágak ezerféle követelményeivel, vívmányaival, ujitásaival ugy meg tudja ismertetni, hogy nekik ez a megismerkedés élvezetes, tanulságos, fáradtságtól mentes: tehát szórakoztató is.
Amikor ez a merész gondolat annyira elfoglalt, hogy megvalósítását tervbe is vettem, közöltem ezt néhány hozzáértő barátommal. Egyik-másik szinte szánakozón nézett reám, mintha kétségbevonta volna józanságomat, mások viszont jóakaratulag figyelmeztettek, hogy fogjak ujra ceruzát és ismételjem meg számitásaimat és majd be látom, hogy teljesen lehetetlen, hogy 25 kötetből álló, hatalmas lexikont ajándékul adjak az előfizetőknek. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék) Tolnai Világlexikona I. (töredék)

Belülről megerősített példány. Az első és hátsó kötéstábla egy része eredeti, a gerincre az eredeti egy részét visszaragasztották. A borító enyhén kopott, a lapélek és néhány lap kissé foltosak. A címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
3.940 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba
konyv