A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tóth Sándor (dedikált példány)

A katalógus megjelent Tóth Sándor életmű-kiállítására/Miskolci Galéria 2000. február 10 - március 26.

Róla szól

Kiadó: Miskolci Galéria
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 47 oldal
Sorozatcím: Miskolci Galéria Könyvei
Kötetszám: 18
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-03-9564-9
Megjegyzés: Tóth Sándor szobrászművész által dedikált példány. Színes és fekete-fehér fényképekkel illusztrált kiállítási katalógus.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hazánk egyik jelentős - itthoni és külföldi sikereket elért -, gazdag munkássággal rendelkező alkotója Tóth Sándor szobrászművész. Annak ellenére, hogy nem kényeztette el a sors, hiszen művésszé... Tovább

Előszó

Hazánk egyik jelentős - itthoni és külföldi sikereket elért -, gazdag munkássággal rendelkező alkotója Tóth Sándor szobrászművész. Annak ellenére, hogy nem kényeztette el a sors, hiszen művésszé válásának körülményei, művészi kibontakozásának lehetőségei, - a háború alatt és közvetlenül utána felnövekvő generáció tagjaként - nem voltak kedvezőek. Tóth Sándor tehetsége azonban a nehézségeket optimista lelkülettel és ritka ügyszeretettel leküzdő mentalitásával párosult.
A művész, - az ötvenes és hatvanas évek fordulóján induló - pályáján végigtekintve kiderül, hogy fiatalon sikerült egyéni ambícióit és lehetőségeit a közösségi érdekekkel egyeztetnie. Így vált előbb Szeged, majd Nyíregyháza társadalmi-művészeti életében fontos szerepet vivő szobrásszá, mígnem az évek során működése országos, sőt nemzetközi rangot nyert. Előrehaladása nem mondható zökkenőmentesnek, hiszen eredményei és sikerei a művészetért folytatott állandó küzdelmeinek volt köszönhető. Mindazonáltal környezetének megbecsülését élvezve Tóth Sándor töretlen hittel, tisztességgel és kitartással dolgozta végig életét és ma sem megpihenve készíti érmeit, kisplasztikáit és szobrait továbbgazdagítva amúgy is kiterjedt életművét, öregbítve a magyar művészet rangját és külföldi hírnevét... Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tóth Sándor (dedikált példány) Tóth Sándor (dedikált példány) Tóth Sándor (dedikált példány) Tóth Sándor (dedikált példány) Tóth Sándor (dedikált példány)

Az első oldalon Tóth Sándor szobrászművész névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
8.400 Ft
6.300,-Ft 25
42 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv