1.035.066

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Útmutató az élelmiszerek házi fagyasztásához

Hsz. 6/F./84.


Kiadó: Lehel Hűtőgépgyár
Kiadás helye: Jászberény
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 11 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmiszerek konzerválása, hosszú ideig való frissen tartása az emberiség évezredes problémái közé tartozik. A tartósítási módszerek évszázadokon át változtak, egyre jobbak lettek, de csak a XX.... Tovább

Előszó

Az élelmiszerek konzerválása, hosszú ideig való frissen tartása az emberiség évezredes problémái közé tartozik. A tartósítási módszerek évszázadokon át változtak, egyre jobbak lettek, de csak a XX. században értük el a legtökéletesebb eljárást: a fagyasztást, amely megőrzi az élelmiszerek frissességét, tápértékét és vitamintartalmát.
Tömegméretekben a széles naprétegek számára a fagyasztásos tárolási mód akkor valósulhatott meg, amikor kezdtek elterjedni a háztartásban a hűtőszekrények, majd később a fagyasztószekrények és fagyasztóládák, amelyekben egyrészt tárolhatták a kereskedelemből beszerzett fagyasztott árut, másrészt saját maguk is fagyaszthattak.
Az utóbbi 20 évben ennek a fejlődési folyamatnak lehettünk tanúi hazánkban is. A háztartások gépesítettsége egyre nőtt, s a szabadidő egyre értékesebb lett. Ma már nemcsak a pénzzel tudunk takarékosan bánni, hanem igyekszünk az időnkkel is. A dolgozó nők, akik egyben háziasszonyok, ezt megértették és ezért igénylik a korszerű, előre csomagolt, elkészített élelmiszereket, a Mirelite árukat, mert ezekkel sok időt és fáradtságot takaríthatnak meg.
A háztartási hűtőszekrényekben jól eltartható élelmiszerek mellett fellépett az igény a fagyasztott élelmiszer raktározására szolgáló, a nagyobb teljesítményű és térfogatú hűtőkészülék iránt.
A hűtőgépgyár által licenc és saját fejlesztés alapján gyártott rekeszes fagyasztószekrények ezt az igényt kielégítik.
Használatuk nem igényel szaktudást, nagyobb felkészülést, csupán meg kell ismerkedni néhány alapvető művelettel, amely a fagyasztásra szánt élelmiszerrel kapcsolatos.
E kis tájékoztató füzet hivatott arra, hogy segítséget, tanácsot, ötleteket nyújtson a felhasználóknak a modern életvitel és életforma egyik technikai eszközével, a háztartási fagyasztószekrénnyel végezhető műveleteket bemutassa és az ehhez kapcsolódó fogalmakat ismertesse. Vissza

Tartalom

Mit kell tudni a fagyasztásról?
Mi alkalmas a fagyasztásra?
Előkészítés
Mosás, tisztítás
Feldarabolás, adagolás
Előfőzés (blansírozás)
Csomagolás
A fagyasztás művelete élelmiszerfajtánként
Hús és húskészítmények
Felolvasztás, elkészítés
Zöldségfélék tárolása 1. sz. táblázat
Hús és húskészítmények tárolása 2. sz. táblázat
Hal tárolása 3. sz. táblázat
Tej és tejtermék tárolása 3. sz. táblázat
Készételek tárolása
Gyümölcsök tárolása 4. sz. táblázat
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Útmutató az élelmiszerek házi fagyasztásához Útmutató az élelmiszerek házi fagyasztásához

A borító gerince enyhén elszíneződött.

Állapot:
1.540 Ft
770 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv