1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Valóság 1956. november 2.

Független magyar napilap - I. évfolyam 3. szám

,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Papír
Oldalszám: 2 oldal
Sorozatcím: Valóság
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 46 cm x 31 cm
ISBN:
Megjegyzés: Szerkeszti a Szerkesztőség Forradalmi Tanácsa.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a lapból:

Semleges Magyarországot!

Mióta magyar él e földön, nem telt el évszázad, de évtized sem anélkül, hogy ne sóhajtott volna fel: miért ütközőpont mindig a mi kicsiny országunk?... Tovább

Előszó

Részlet a lapból:

Semleges Magyarországot!

Mióta magyar él e földön, nem telt el évszázad, de évtized sem anélkül, hogy ne sóhajtott volna fel: miért ütközőpont mindig a mi kicsiny országunk? Miért az, hogy a háborúk viharának ostora mindig rajtunk csattant? A magyar történelem folyamán mindig újból és újból belesodródtunk esztelen, sokszor bűnös, sokszor népellenes háborúkba - s akarva-akaratlanul, de bűnhődtünk más népek vétkeiért. Igy volt ez ebben az évszázadban is két ízben, így volt azelőtt is!
Hazug, vagy félrevezetett politikusok, államférfiak próbálták nem is egyszer magyarázgatni: lehetetlen semlegesnek maradnunk! Elmondották az „ütközőpont-elméletet", vagyis, hogy Kelet és Nyugat kapuja vagyunk, lehetetlen kimaradnunk a háborúkból. Beszéltek sokat és sokszor arról is, hogy stratégiailag fontos kulcspont hazánk területe, csatlakoznunk kell valamelyik nagyobb államhoz. Azt is elégszer hallottuk, hogy kicsiny nemzet vagyunk, nem tudunk semlegességben élni.
Csak egyet nem hallottunk soha, azt, hogy a magyar népnek évszázados hő vágya a semlegesség, hogy szeretnénk végre már kimaradni a viharokból és magunkhoztérni a rajtunk ütött sebekből. Ezt 60ha nem mondták ki politikusaink - azok sem, akik cégérükül a népi hatalom jelszavát választották. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv