1.043.420

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

10 éves a Váci Múzsa Képzőművészet és Tudománypártoló Egyesület (dedikált példány)

Régi kapun új utak felé

Szerkesztő

Kiadó: Váci Múzsa Képzőművészet és Tudománypártoló Egyesület
Kiadás helye: Vác
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Zubotits Győrkös Erzsébet szerkesztő által dedikált példány. Megjelent 300 példányban. Fekete-fehér reprodukciókkal, fotókkal. Angol és német előszóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasó - Érdeklődő!
Rendhagyó katalógust tart a kezében, amely a Magyar Szent Korona védelme alatt alkotó közösség bemutatását tűzte ki célul, a katalógus utolsó lapjain egy olyan... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasó - Érdeklődő!
Rendhagyó katalógust tart a kezében, amely a Magyar Szent Korona védelme alatt alkotó közösség bemutatását tűzte ki célul, a katalógus utolsó lapjain egy olyan eszmefuttatással, amely a szerző és kivitelező sajátja, hosszú évtizedek kutakodásainak quintessenciája.
A Magyarságtudat élesztésére, arra, hogy Európa közepén élünk, több mint ezer esztendeje. Kultúránk, műveltségünk, hódításaink hatással voltak és vannak az egész nyugati világra. Nemzeti öntudatunknak ebbe kell kapaszkodnia. Ezt a katalógust az az igény hozta létre, amely a művészetet kezdetei óta élteti és inspirálja, közönségéhez kíván szólni, és ez itt és most arra ad módot, hogy több művész bemutatásával képzőművészetünknek azt az arculatát hozza közelebb az érdeklődőhöz, amelyik a művészetkedvelők szélesebb rétegeihez nem juthatott el. E sokszínűség jegyében termett, gazdag alkotói világ megismertetésének legeredményesebb módját, maguk az alkotók a művész és a közönség közötti újfajta - az eddiginél termékenyebb kapcsolat megteremtésében látják. E célból született meg tíz (10) esztendővel ezelőtt a Duna bal parti Váci Múzsa Képzőművészet és Tudománypártoló Egyesület. A művészek egyikének, Orvos Andrásnak az ötletéből.
A Váci Múzsa arculatának kialakításakor a művészi érték egyetlen alapfeltételéül a minőség jelöltetett meg, ami az alkotók szemében és szóhasználatában a jó alkotás jellemzője, s aminek értőjévé válhat az ösztönösen jó érzékkel tájékozódó laikus közönség is. A minőség felismerése a többlet, hordozza azt, amely az átlagtól megkülönbözteti. A gyakorlatban ezt a szemlélődő a számára - valamiért jobban tetsző - alkotások formai, tartalmi jellegében érzékeli először és leginkább, s ebből tanulja meg meglátni a jó alkotás fontos ismérvét.
Az alkotók - szobrászok, festők, grafikusok, fotósok, ötvösök - sokféleségének van egy közös vonása egy jelzővel, magyar és európai. A magyar alkotás nyelvén a maguk teremtette stílus ízeivel szólalnak meg. A nonfigurativitás helyett az ábrázolás művészien absztraháló eszközével, amelynek oka az, hogy ezek a művészek magyar létükre telve vannak tartalmas közölnivalókkal a képzőművészet szépséges, beszédes bemutatásával. Az emberül szólás bensőséges hangja az, amiért vásárolják alkotóink munkáit. Célunk az, hogy látásmódjuk és alkotói kedélyük gazdagsága beleivódjék a hazai képzőművészetet értő és pártfogó közönség tudatába.
A Váci Múzsa Egyesület 2000-ben elnyerte a Kulturális Örökség Minisztériuma támogatását, amelyből ez a katalógus is elkészülhetett. Vissza

Tartalom

ELŐSZÓ
MAGYARUL, ANGOLUL, NÉMETÜL
AZ ALKOTÓK FELSOROLÁSA:
RÖVID ÉLETRAJZOK, FOTÓK
A KÖNYV TERVEZŐJÉNEK GONDOLATAI
A MAGYARSÁGRÓL, AMELY SZAMARA HIVATÁS
UTÓSZÓ
VERSES IMÁDSÁG
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem