1.043.578

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

100 esztendő 10 évben

Szerkesztő

Kiadó: Földes Ferenc Gimnázium
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 327 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hálás feladat egy jubileumi évkönyvhöz előszót írni, ugyanakkor nehéz is. Az idő nagyon relatív, megítélése elsősorban attól függ, milyen szemszögből nézzük.
A 450 év az emberi élettel összevetve... Tovább

Előszó

Hálás feladat egy jubileumi évkönyvhöz előszót írni, ugyanakkor nehéz is. Az idő nagyon relatív, megítélése elsősorban attól függ, milyen szemszögből nézzük.
A 450 év az emberi élettel összevetve nem is értelmezhető időtartam, egy intézmény életében tekintélyt parancsoló, folytonosságot, értéket jelző, egy nemzet életében korszakokat, korokat átívelő, az emberiség fejlődésében pedig ez idő alatt - leegyszerűsítve - eljutottunk a faekétől az űrhajóig.
Egy 100 éves épület már a műemlékek közé sorolható, koremlék. Tükrözi az építése idején a korszellemet, iskola esetén az oktatás alapelveit, akkori szokásait. Belépve kapuján érezzük a falaiba ivódott időt, az iskola semmivel össze nem téveszthető illatát. Tekintélyt parancsol még kopott szépségével is, ugyanakkor befogad, véd és követel.
A XXI. század első 10 éve emberi ésszel átlátható, emlékei elevenen élnek. De számos változást hozott, eseményekben bővelkedett. Mintha még inkább nekiiramodott volna az idő, hozva sok jót, de nem kevés nehézséget is.
Egy dolog állandó: jönnek az új generációk, akiknek oktatásáról és neveléséről gondoskodnunk kell. Bár változnak a szokások, a társadalmi elvárások, a környezet, de vannak emberi értékek, amelyek időt állók, amelyek az emberi fejlődés alapköveit jelentik. Ezeket az értékeket kell képviselnünk és közvetítenünk az iskolában, ugyanakkor az egyre újabb ismereteket is át kell adnunk, így folytonosan meg kell újulnunk. Egy iskola sikerének a titka ennek a kettősségnek a harmonikus egysége, aminek megteremtésében segít bennünket a 450 éves hagyomány és a 100 éves épület hangulata. De az állandó magas színvonal biztosítása csak a motivált, tanulni vágyó, a hagyományokat és az elvárásokat elfogadó diákság, a támogató szülői háttér, és a nagy felkészültségű, elhivatott tanári kar együttműködésével valósulhat meg. Az ünnep alkalmával visszatekintve büszkén állapíthattuk meg, hogy a nehézségek ellenére képesek voltunk tartani az intézményre évszázadok óta jellemző magas színvonalat, amiért köszönet illet meg mindenkit, aki ezért tett. Remélem, az évkönyvben található visszaemlékezések, beszámolók, az események és az adatok felsorolása meggyőzi a kedves érdeklődő olvasókat arról, hogy iskolánk nem tért le a fejlődés útjáról, és méltón folytatja az évszázados hagyományokat.
Kívánok iskolánknak még sok száz sikeres esztendőt! Vissza

Tartalom

Igazgatói köszöntő 7
A 450 éves iskola története 9
Számvetés az elmúlt 10 évről 25
A Diákbizottság 10 éve 37
OKTV eredmények 67
A piakettesekről 68
A munkaközösségek:
Magyar 84
Történelem 108
Nyelvek 142
Matematika 172
Kémia-biológia-földrajz 190
Fizika 212
Informatika 226
Művészeti tantárgyak 234
Testnevelés 246
AJTP 262
Könyvtár 272
Diákszínpadok 278
Mikulásvonat 284
Természetjárók 288
Fotószakkör 294
Levelező oktatás 298
Digitális Középiskola 302
Tanulók névsora 308
Tanárok névsora 325
Dolgozók névsora 327
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
100 esztendő 10 évben 100 esztendő 10 évben 100 esztendő 10 évben 100 esztendő 10 évben

A lapélek foltosak.

Állapot:
2.480 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba