kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Panoráma |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 437 oldal |
| Sorozatcím: | Utazások a múltban és a jelenben |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-243-198-7 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Második, bővített kiadás. |
| Előszó | 5 |
| Útravalóul - egy kis történelem | 9 |
| Ebéd a kőkorszakban | 10 |
| Kelet ajándékai | 15 |
| A görög konyha regénye | 26 |
| Róma telhetetlen gyomra | 45 |
| Az európai gasztronómia születése | 74 |
| Gasztronómiai utazás | 89 |
| Franciaország | 89 |
| A "forró fazéktól" a hagymalevesig | 98 |
| Mártások, saláták, előételek | 105 |
| Az önállósodott meleg előételek | 111 |
| A tojás elkészítésének 685 módja | 114 |
| A francia konyha - és a bor | 117 |
| Még néhány jó falat... | 129 |
| Nevek és sorsok a gasztronómiában | 138 |
| Kínai vendéglő Szent Lajos szigetén | 146 |
| Olaszország | 154 |
| A pastasciutta | 154 |
| A második fogás | 163 |
| A tenger gyümölcsei | 179 |
| A zöldségfélék megdicsőülése | 184 |
| Olasz édességek | 189 |
| Spanyolország | 194 |
| Gazpacho és cocido | 195 |
| A paellák | 201 |
| Húsok és saláták | 205 |
| A saláta művészete | 213 |
| Édességek jeles napokra | 216 |
| Portugália | 221 |
| Anglia | 225 |
| Albion levesei | 229 |
| Marhahúsok szimfóniája | 232 |
| "Pie", az ezerarcú... | 237 |
| Pudingok... hétköznapra és karácsonyra | 241 |
| Kirándulás az indiai konyha világába - Londonban | 248 |
| Belgium | 262 |
| Hollandia | 267 |
| Délkelet-Ázsia ízei egy gracht partján | 271 |
| Dánia | 276 |
| Svédország | 284 |
| Norvégia | 291 |
| Finnország | 294 |
| Svájc | 298 |
| A fondue-evés | 299 |
| A levesek hazája | 304 |
| Három egytálétel | 307 |
| A kenyér felmagasztalása | 309 |
| A német konyha | 310 |
| Levesek | 314 |
| Krumpli és káposzta | 318 |
| Berlini különlegességek | 321 |
| Bajor különlegességek | 323 |
| A "smarni" | 325 |
| Ausztria | 327 |
| Csehszlovákia | 340 |
| Lengyelország | 345 |
| Szovjetunió | 351 |
| Amit a sakuszkáról tudni kell | 352 |
| Utazás a borscs és a scsi körül | 359 |
| Még három leves... | 362 |
| Húsételek - mindenfelől | 363 |
| Változatok a pirog körül | 369 |
| Románia | 372 |
| Jugoszlávia | 377 |
| Albánia | 386 |
| Görögország | 390 |
| Bulgária | 397 |
| Törökország | 404 |
| Utószó - avagy a magyar konyháról való elmélkedés | 415 |