kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Delta 2000 Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 251 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-8388-07-9 |
| Megjegyzés: | A könyvet színes fotók illusztrálják. |
| Tartalom | 4 |
| A receptek mellett található jelek jelentése | 6 |
| Bevezetés | 7 |
| Néhány számadat | 8 |
| Alapanyagok súlyadatai | 8 |
| Hőmérséklet a gáz, ill. a villanysütőben | 8 |
| Cukrászati eszközök | 11 |
| KAKAÓ | |
| Kakaópor | 14 |
| Keserű csokoládé (bevonócsokoládé) | 14 |
| Tejcsokoládé | 14 |
| Csokoládébevonat | 15 |
| Gianduja (Mogyorós tejcsokibevonat) | 16 |
| Cukros csokoládémáz | 16 |
| Fondant | 18 |
| Színtelen és piros zselatin | 19 |
| Marcipánmassza | 20 |
| Praliné | 22 |
| Cukor | 22 |
| Díszítőelemek | 24 |
| Aromák | 24 |
| TÉSZTÁK | |
| Omlós tészta | 28 |
| Porhanyós tészta | 28 |
| Édes tészta | 29 |
| Hajtogatott leveles tészták | 30 |
| Gyors hajtogatott leveles tészta | 31 |
| Piskótatekercs tésztája | 32 |
| Savoya-i piskótatészta | 32 |
| Babapiskóta-tészta | 33 |
| Kalácstészta | 34 |
| Képviselőfánk-tészta | 35 |
| Palacsintatészta | 36 |
| Bundázótészta | 36 |
| Gofritészta | 37 |
| Könnyű habmassza | 38 |
| Olasz habmassza | 38 |
| Svájci habmassza | 38 |
| Mandulás habmassza | 39 |
| Vajaspiskóta tészta | 40 |
| Narancsos egyensúlytészta | 42 |
| Savarin (francia kuglóf) tésztája | 43 |
| Tulipán formájú kehely tésztája | 43 |
| KRÉMEK | |
| Vaníliakrém | 44 |
| Vajkrém | 45 |
| Mandulakrém | 46 |
| Bajor krém | 46 |
| Tejszínhab | 47 |
| Cukrozott tejszínhab | 47 |
| Csokoládékrém | 48 |
| Cukrászkrém | 49 |
| ÖNTETEK ÉS MÁRTÁSOK | |
| Piros gyümölcsöntet | 50 |
| Meggyöntet | 50 |
| Körteöntet | 50 |
| Mentás őszibarackmártás | 51 |
| Csokoládémártás | 52 |
| Karamellmártás | 52 |
| Ánizsos mártás | 52 |
| Pralinémártás | 52 |
| Mentamártás | 53 |
| Vaníliamártás | 53 |
| NÉHÁNY GYAKORLATI FOGÁS | |
| A cukor főzése | 54 |
| Képviselőfánk készítése | 56 |
| Tortaforma kibélelése a tésztával | 58 |
| Leveles tészta feldarabolása és sütése | 59 |
| Sütőforma kiöntése karamellal | 60 |
| Tulipán alakú kelyhek és cigaretták készítése | 61 |
| GYÜMÖLCSÖS ÉDESSÉGEK | |
| Sült alma | 64 |
| Körte és aszalt szilva vörösborban | 65 |
| Habos almás-mazsolás kompót | 66 |
| Körte kínai módra | 66 |
| Gyümölcsös túró | 67 |
| Gyümölcssaláták | 68 |
| Sodó piros gyümölcsökkel | 70 |
| HABOK | |
| Csokikrémes édesség | 74 |
| Málnás "tükör" | 76 |
| Csokoládéhab I. | 78 |
| Csokoládéhab II. | 79 |
| Csokoládéhab keserű csokoládéból | 79 |
| Hab fehér csokoládéból | 82 |
| Hab tejcsokoládéból | 82 |
| Túróhab | 84 |
| Gyümölcshab | 85 |
| Sárgabarackhab | 86 |
| Banánhab | 86 |
| Citrom-eper vagy feketeribizli-mandarin hab | 87 |
| Citromos habos piskóta | 87 |
| Narancsos habos piskóta | 90 |
| Almahab | 90 |
| Őszibarackhab | 91 |
| VEGYES ÉDESSÉGEK | |
| Karamellkrém I. | 94 |
| Karamellkrém II. | 95 |
| Mór krém | 96 |
| Bécsi krém | 96 |
| Beau-Rivage krém | 97 |
| Krém tálkákban | 97 |
| Bastille krém | 98 |
| Divonne-i fánkok | 98 |
| Sült krém | 98 |
| Úszó sziget I. | 100 |
| Úszó sziget II. | 100 |
| Madártej | 101 |
| Cseresznyés sütemény | 104 |
| Őszi gyümölcsös sütemény | 104 |
| Bourdaloue körte | 104 |
| Meleg almás charlotte | 105 |
| Hideg almás charlotte | 108 |
| Körtés charlotte | 108 |
| Bombajó charlotte | 109 |
| Ardéche-i charlotte | 109 |
| Bajor krém diplomata módra | 112 |
| Diplomatapuding | 112 |
| Csokoládés édesség (marquise) | 113 |
| Custard puding | 114 |
| Bread and butter puding | 114 |
| Darapuding karamellmártással | 115 |
| Mentoni pudingfelfújt | 116 |
| Meleg Grand Marnier-s felfújt | 116 |
| Meleg gyümölcsfelfújt | 117 |
| Almás rétes | 118 |
| Almás piskóta | 119 |
| Nyári grízkrokett | 120 |
| Fructidor rizskrokett | 120 |
| Gyümölcsrízs I. (Condé módra) | 121 |
| Gyümölcsrízs II. (császárné módra) | 122 |
| Mazsolás-gyümölcsös tejbegríz | 123 |
| FÁNKOK, PALACSINTÁK, GOFRIK | |
| Fánkok | |
| Bundás alma, körte, sárgabarack, ananász, banán | 126 |
| Berlini golyók | 126 |
| Forgácsfánk | 127 |
| Apácafánk | 128 |
| Tours-i fánk | 128 |
| Aszalt szilvás batyu | 129 |
| PALACSINTÁK | |
| Normandiai palacsinta alamizsnásbatyu formájában | 130 |
| Töltött palacsinta | 131 |
| Mézes-mogyorós palacsintafelfújt | 131 |
| GOFRIK | |
| Gofri | 134 |
| Lyoni gofri | 134 |
| Gofri-finomság | 135 |
| GYÜMÖLCSTORTÁK | |
| Flan cigány módra | 138 |
| Linzertorta | 138 |
| Agen-i torta | 139 |
| Angol almatorta | 140 |
| Narancstorta | 141 |
| Habos citromtorta | 142 |
| Egzotikus gyümölcstorta | 142 |
| Bourdaloue torta | 146 |
| Gyümölcstorta hajtogatott leveles tésztából | 146 |
| Tatin torta | 147 |
| TORTÁK ÉS SZÁRAZSÜTEMÉNYEK | |
| Gyümölcsös kalács | 150 |
| Muszlinkalács | 150 |
| Saint Tropez-i sütemény | 151 |
| Karácsonyi fatörzs (Buche de Noel) | 152 |
| Naptártorta | 152 |
| Croquembouche ropogós édesség | 154 |
| Breton sütemény | 156 |
| Cointreau-s finomság | 156 |
| Körtés vagy epres finomság leveles tésztából | 157 |
| Brie-hez hasonló piskótatorta | 158 |
| Fekete-erdei torta | 158 |
| Nagykövet-torta | 159 |
| Farandole-koszorú | 160 |
| Szingapúr torta | 160 |
| Opera torta | 161 |
| Sevillai torta | 161 |
| Gyümölcstorta vajaspiskótából | 164 |
| Almával törtött leveles tészta | 165 |
| Torta leveles tésztából | 166 |
| Mokkatorta | 168 |
| Csokoládétorta | 169 |
| Párizs-Brest koszorú | 169 |
| Pithiviers-torta | 172 |
| Galette des rois | 172 |
| Gesztenyés tekercs | 174 |
| Citromos tekercs | 174 |
| Tejszínhabos savarin (francia kuglóf) | 176 |
| Saint-Honoré | 178 |
| Diós finomság | 179 |
| SZÁRAZSÜTEMÉNYEK | |
| Citromos kalács | 180 |
| Gyümölcskenyér | 180 |
| Márványkuglóf | 181 |
| Almatorta | 181 |
| Puha csokoládés tészta | 184 |
| Száraz diótorta | 184 |
| Kuglóf | 185 |
| Genovai piskóta | 186 |
| Torinói piskóta | 186 |
| Breton "galette" (lepény) | 187 |
| KISEBB SÜTEMÉNYEK | |
| Eklerfánk | 190 |
| Képviselőfánk | 190 |
| Képviselófánk tejszínhabbal | 191 |
| Párizs-Brest-sütemény | 191 |
| Apró fánkocskák (profiteroles) | 191 |
| Szalambó | 191 |
| Füge | 192 |
| Apácafánk | 192 |
| Szarvasgomba | 192 |
| Saint-Honoré | 194 |
| Polka | 194 |
| Pont-Neuf | 195 |
| Kis savarinok | 195 |
| Mandulás sütemény | 196 |
| Mignonok | 199 |
| JEGES ÉDESSÉGEK | |
| GYÜMÖLCSFAGYLALTOK | |
| Citromfagylalt | 202 |
| Eper- vagy málnafagylalt | 202 |
| Kókuszfagylalt | 202 |
| Pezsgős fagylalt | 203 |
| Likőrös fagylalt | 203 |
| TEJES FAGYLALTOK | |
| Vaníliafagylalt | 204 |
| Kávéfagylalt | 204 |
| Karamellfagylalt | 204 |
| Mentás csokoládéfagylalt | 205 |
| Mézes-diós fagylalt | 205 |
| Pralinéfagylalt | 205 |
| FAGYLALBOMBÁK | |
| Aida bomba | 206 |
| Melusko bomba | 206 |
| JEGES ÉDESSÉGEK | |
| Andalúz parfé | 208 |
| Leveles tészta pralinéfagylalttal, csokoládémártással | 209 |
| Jeges nugát | 210 |
| Jeges, Cointreau-s felfújt | 210 |
| Norvég meglepetés | 211 |
| Jeges habtorta | 211 |
| Jeges gomba | 214 |
| Habcsók fagylalttal | 214 |
| Fagylaltos palacsinta csokoládéöntettel | 214 |
| Peche melba | 216 |
| Körte Szép Heléna módra | 216 |
| Fagylaltos fánkocskák | 216 |
| ÉDES APRÓSÜTEMÉNYEK | |
| Csokoládés rudacskák | 220 |
| Cigaretták | 220 |
| Macskanyelv | 221 |
| Tetőcserepek | 221 |
| Ropogós mandulás sütemény | 222 |
| Kókuszos puszedli | 222 |
| Madeleine (teasütemény) | 222 |
| Margit sütemény | 223 |
| Mazsolás puszedli | 223 |
| MÁS ÉDESSÉGEK, BEVONT GYÜMÖLCSÖK | |
| Bevont gyümölcsök | 226 |
| Gyümölcsök nyárson | 227 |
| Fondant-nal bevont cseresznye | 227 |
| Pralinés bonbon | 228 |
| Marcipános bonbonok | 228 |
| Cointreau-s golyócskák | 229 |
| Kavicsok | 229 |
| DÍSZÍTÉSEK | |
| Néhány díszítési mód | |
| Nyomótölcsér | 232 |
| Nyomózsák | 232 |
| Csokoládépasztillák készítése | 234 |
| Csokoládéforgács készítése | 235 |
| Édességek tálalása | 236 |
| Lexikon | 240 |
| Betűrendes mutató | 248 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.