1.029.886

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

15 éve város Lajosmizse

1993-2008

Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasó!
15 éve város Lajosmizse történelmében: városi rangot kapott a település. Mindannyian, akiknek szülő- vagy lakóhelye ez a föld, büszkeséggel ünnepeltük az elismerést, de tudtuk:... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasó!
15 éve város Lajosmizse történelmében: városi rangot kapott a település. Mindannyian, akiknek szülő- vagy lakóhelye ez a föld, büszkeséggel ünnepeltük az elismerést, de tudtuk: kötelez is bennünket. Jász őseink leszármazottjaiként hűnek kell maradnunk hagyományainkhoz, értékeinkhez. Hitünket és tenniakarásunkat a múltból merítve, de előre tekintve továbblépni a fejlődés útján, megőrizve identitásunkat, és mindazt, ami mizseivé tesz minket.
Biztos alapra építhettünk. Olyan közösségre, amely ismeri az összefogás erejét, amelynek tagjai, ha kellett, időt, verítéket, anyagi javakat áldoztak ezért a városért. Tartozunk ezzel a település egykori alapítóinak, akik egy jobb jövőbe vetett reménnyel és kitartó munkával kerteket és ültetvényeket hoztak létre, akik a terméketlen homokon olyan növény-, gyümölcs- és zöldségkultúrát, állattenyésztést és ipart teremtettek, amely hosszú idő óta hírnevet és megélhetést biztosít az itt élőknek. És tartozunk ezzel gyermekeinknek, és az ő gyermekeiknek, hogy majdan ők is tudjanak a mi példánkból erőt meríteni és kisvárosunkat tovább építeni.
E könyvet dokumentumnak szántuk, visszatekintésnek. Hiszen minden ünnep, évforduló arra késztet bennünket, hogy számot vessünk egy időszakkal, és sorba vegyük feladatainkat, céljainkat. Aki átlapozza a következő oldalakat, bizonyságot arról, hogy tartalmas időszak áll mögöttünk. Ahogy arról is, hogy optimista, életigenlő, dolgos nép a miénk, amely a nehéz időkben is megtalálja a fejlődéshez szükséges erőforrásokat.
Az elmúlt 15 esztendő eredményeiért sokakat illet köszönet és elismerés. Mindenkit felsorolni nem áll módomban, de főhajtásomat ezúton tolmácsolom mindazoknak, itt élőnek és elszármazottnak, akik jószívvel dolgoztak és dolgoznak ezért a városért. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv