1.043.585

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

15 éves jubileumi évkönyv - CD-vel

Szerkesztő

Kiadó: Szőnyi Erzsébet Zeneiskola
Kiadás helye: Törökbálint
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-06-8218-3
Megjegyzés: CD-melléklettel. Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kerek évfordulók általában megállítják az embert. A kerek évfordulók el is gondolkodtatnak. Késztetnek a visszatekintésre, de a jövő fürkészésére is. Minden kerek évforduló alkalom az ünneplésre... Tovább

Előszó

A kerek évfordulók általában megállítják az embert. A kerek évfordulók el is gondolkodtatnak. Késztetnek a visszatekintésre, de a jövő fürkészésére is. Minden kerek évforduló alkalom az ünneplésre is. Alkalom arra, hogy a lelkünket egy kicsit megtisztítsuk az ünnep fényében.
Különös egybeesés, hogy a törökbálinti zeneiskola alapításának kerek évfordulóját egyben névadója Szőnyi Erzsébet professzor asszony születésnapjával együtt ünnepelheti. Hölgyek esetében nem illendő korról szólni, ám iskolánk névadójának születésnapja a tudásában, szeretetében, a magyar zene, a kodályi örökség legavatottabb örökifjú „tanító nénije" esetében piros betűs ünnep városunk naptárában. Csakúgy, mint a zeneiskola alapításának kerek évfordulója.
Tizenöt esztendővel ezelőtt talán kissé kétkedve, de a jövő eredményeinek reményében indította az akkor még nagyközség útjára az iskolát. Nem volt fenntartásában gyakorlatunk, de megelőlegezve a bizalmat, teljes szabadságot, önállóságot kapott az intézmény. A település zenei múltja, a generációkon át megőrzött és átadott tudás, az igényesség minőségi produktumok iránt és az alapítók elkötelezettsége a zenei nevelés fontossága, nélkülözhetetlensége mellett jelentős kihívást jelentett az iskola induló nevelő-testületének. S ha lehet, még ennél is többet a névadó: Szőnyi Erzsébet munkássága. Ezért nem okozott, okozhatott meglepetést, hogy az induló intézménynek rögvest olyan neves művésztanárok lettek tagjai, oktatói, mint Tátrai Vilmos hegedűművész, vagy Dévai Nagy Kamilla előadóművész.
Most, amikor visszatekintünk az elmúlt tizenöt évre, az eredményekre, a több száz tanítvány tudására, sikereire, megállapíthatjuk, hogy nem volt hiba az akkori döntés, nem volt hiábavaló az a sokszor gyötrelmes munka - tanáré és növendéké egyaránt -, ami mára az alapfokú művészetoktatás, a zenei nevelés törökbálinti történetét formálta. De előre is tekintünk, amikor egyre tudatosabban formálódik a város vezetésének a véleménye arról, hogy az intézménynek önálló épületet, otthont kell kapnia.
A város polgármestereként szeretettel és őszinte nagyrabecsüléssel köszöntöm a jubiláló Szőnyi Erzsébet Zeneiskola névadóját, oktatóit, növendékeit!

Turai István
Polgármester Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
15 éves jubileumi évkönyv - CD-vel 15 éves jubileumi évkönyv - CD-vel 15 éves jubileumi évkönyv - CD-vel

CD-melléklettel.

Állapot:
1.980 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba