| Bevezetés | 3 |
| A mikrohullámok és a főzés | 4 |
| A mikrohullámú sütőkről általában | 5 |
| A mikrohullámú sütők elhelyezése és használata | 7 |
| A mikrohullámú sütők előnyei | 7 |
| A mikrohullámú sütők hátrányai | 8 |
| A sütés - főzéshez felhasználható edények és anyagok | 9 |
| A mikrohullámú sütés speciális technikája | 12 |
| Fagyasztott élelmiszerek felmelegítése | 14 |
| Ételek felmelegítése | 18 |
| Jótanácsok - általános főzési ismeretek | 18 |
| Hogyan készítsük? | 20 |
| Vegyes ízelítők és italok | 20 |
| Magvak, csonthéjasok pirítása | 20 |
| Sajt- és tojásételek | 21 |
| Húsok, szárnyasok, halak | 22 |
| Zöldségfélék | 24 |
| Édes és sós mártások, szószok | 25 |
| Édességek, lekvárok, tészták | 26 |
| Friss gyümölcsből készült dzsemek | 28 |
| Receptgyűjtemény | 31 |
| Előételek | 32 |
| Pirítós olasz módra | 32 |
| Sajtos pirítós | 32 |
| Sajttekercs | 33 |
| "Kertészlány" pirítós | 33 |
| Részeges "camembert" | 34 |
| Sajtos-almás melegszendvics | 34 |
| Szalámis melegszendvics | 35 |
| Ementáli sajtfelfújt | 35 |
| Vágott virsli | 36 |
| Vagdalt különlegesség | 36 |
| Pirítós szalonnával és ananásszal | 37 |
| Farmer kenyér | 38 |
| Buggyantott tojás | 38 |
| Rántotta | 39 |
| Tükörtojás | 39 |
| Sonkás rántotta | 40 |
| Omlett (1 személyre) | 41 |
| Francia omlett | 41 |
| Benedict - tojás | 42 |
| Spanyol tojásrántotta | 43 |
| Zöldséges tojás | 44 |
| Májpástétom-előétel | 45 |
| Húskenyér gombával és sajttal | 46 |
| Sonkaszeletek ananásszal | 46 |
| Apró rák előétel | 47 |
| Levesek | 48 |
| Burgonyakrémleves | 48 |
| Gombaleves | 49 |
| Zöldborsóleves | 50 |
| Zöldségleves húsgombóccal | 51 |
| Karfiolleves | 52 |
| Grízleves | 52 |
| Paradicsom-krémleves | 53 |
| Paradicsomos zöldbableves | 54 |
| Sonkás-sajtos zöldségleves | 55 |
| Spenótleves | 56 |
| Hal-erőleves | 57 |
| Citromos tengeri halleves | 58 |
| Rizses csirkeleves | 59 |
| Mexikói csirkeleves | 60 |
| Currys erőleves | 60 |
| Francia hagymaleves | 61 |
| Mártások | 62 |
| Fehér alapmártás és változatai | 62 |
| Barna alapmártás | 62 |
| Hollandi mártás | 64 |
| Gombamártás | 64 |
| Barbecue - (grill) mártás | 65 |
| Paradicsommártás | 65 |
| Olasz paradicsommártás | 66 |
| Bolognai mártás | 67 |
| Paprikamártás | 68 |
| Tejszínes zöld bors-mártás | 69 |
| Metélőhagyma-mártás | 70 |
| Tormamártás | 70 |
| Almamártás | 71 |
| Szilvamártás | 72 |
| Húsok, húsételek | 73 |
| Egybesült vagdalt | 73 |
| Olasz húsgombóc | 74 |
| Szerb darálthús | 75 |
| Cseh sörkorcsolya | 76 |
| Kínai húsgolyócskák | 77 |
| Vegyes húsos tál | 78 |
| Töltött paprika paradicsommártásban | 79 |
| Pikáns kolbászos ragu | 80 |
| Sült sertéskaraj | 81 |
| Sertéssült gombával | 82 |
| Sertésszelet almamártással | 83 |
| Tavaszi tál | 84 |
| Sertésszelet mártásban | 85 |
| Fehérpecsenye szilvamártással | 86 |
| Töltött borjúszelet gourmand-módra | 86 |
| Borjúragu | 87 |
| Borjúpörkölt | 88 |
| Svájci borjúszelet | 89 |
| Kapros hús | 90 |
| Borjúszelet bécsi módra | 91 |
| Marhaszelet Esterházy módra | 92 |
| Marhahús barnamártással | 93 |
| Marhahúsból készült tekercs | 94 |
| Fokhagymás marharostélyos | 95 |
| Savanyú marhasült | 96 |
| Bárány káposztával | 97 |
| Fűszeres bárányláb | 98 |
| Perzsa őszibarackos bárány | 99 |
| Nyúl régi módon | 100 |
| Csirke tárkonyos mártással | 101 |
| Svájci csirke | 102 |
| Kínai csirke | 103 |
| Csirke szilvamártással | 105 |
| Kacsamell narancsmártásban | 105 |
| Pulykaszelet | 106 |
| Pulykacomb rizzsel | 107 |
| Darabolt pulykamell kínai módra | 108 |
| Göngyölt pulykasült mustármártásban | 109 |
| Hal fehérboros mártásban | 110 |
| Hal pikáns mártásban | 111 |
| Zöldséges hal | 112 |
| Pisztráng vajban | 113 |
| Főtt pisztráng (Forelle-blau) | 114 |
| Darabolt őz Diana-módra | 115 |
| Őzérmék, édes/savanyú mártással | 116 |
| Őzgerincfilé gombával, fehérmártásban | 117 |
| Darabolt vaddisznó körtével | 118 |
| Zöldségfélék | 119 |
| Zöldségtál fűszeres vajjal | 119 |
| Zöldségfelfújt | 120 |
| Vegetáriánus egytál | 121 |
| Sajtos káposzta | 121 |
| Sajtos paradicsom | 122 |
| Sajtos paradicsom | 123 |
| Rizzsel töltött zöldpaprika | 124 |
| Almás vöröskáposzta | 125 |
| Kínai kel | 126 |
| Kelbimbó "szerecsen"-módra | 127 |
| Tejszínes kelbimbó | 127 |
| Friss spenótlevél | 128 |
| Spenótlevél tojással és sajttal | 129 |
| Spenóttal töltött paradicsom | 129 |
| Vajas karfiol | 130 |
| Borsó Holstein-módra | 131 |
| Zöldborsó és sárgarépa parasztosan | 131 |
| Tejszínes karalábé | 132 |
| Fűszeres karalábé | 132 |
| Paradicsomos zellerfőzelék | 133 |
| Citromos zeller | 133 |
| Sajtos zeller | 134 |
| Zöldbab ínyencmódra | 134 |
| Tejszínes finomfőzelék | 135 |
| Pórés gríz | 136 |
| Rizs póréval és sárgarépával | 137 |
| Póré tejszínmártásban | 138 |
| Póréfőzelék | 139 |
| Saláta parasztmódra | 140 |
| Narancsos sárgarépa | 141 |
| Sárgarépa tejszínmártásban | 142 |
| Uborkafőzelék | 143 |
| Burgonya friss zöldséggel | 143 |
| Gombás rizottó | 144 |
| Gyors mexikói kukorica | 145 |
| Brokkoli mogyorómártásban | 145 |
| Szegfűszeges cékla | 146 |
| Spárga sajtmártással | 147 |
| Meleg brokkolisaláta | 148 |
| Töltött hagyma | 149 |
| Köretek | 150 |
| Rizsköret | 150 |
| Rizs mazsolával, dióval és finomra vágott sonkával | 151 |
| Főtt hasábburgonya | 151 |
| Héjában főtt burgonya | 152 |
| Sajtos burgonya | 152 |
| Burgonyafelfújt | 153 |
| Szarvacska vajban | 154 |
| Sajtos makaróni | 155 |
| Makaróni paradicsommártásban | 156 |
| Zabpehelykása | 157 |
| Sütemények | 158 |
| Csokoládés kocka | 158 |
| Diótorta | 159 |
| Áfonyás pite (ribizliből is finom) | 160 |
| Áfonyás-narancsos aprósütemény | 161 |
| Krémek, desszertek | 162 |
| Csokoládé-öntet és változatai | 162 |
| Eperkrém | 163 |
| Málnakrém | 164 |
| Sárgabarackkrém | 165 |
| Zabaglione-krém (olasz finomság) | 165 |
| Különleges sült krém | 166 |
| Darapuding eperrel | 167 |
| Alma-dara-felfújt | 168 |
| Eper-banán jégkrém | 169 |
| Csokoládé-desszert | 170 |
| Mandulás csibe | 171 |
| Kompótok, lekvárok | 172 |
| Töltött alma | 172 |
| Flambírozott banán-csemege | 173 |
| Forró banánok | 174 |
| Vörösbor-körte kompót | 174 |
| Cseresznyekompót | 175 |
| Egreskompót kertész-módra | 176 |
| Almakompót | 176 |
| Dzsemek készítése | 176 |
| Italok | 179 |
| Házi készítésű málnaszörp | 179 |
| Bodzaszörp | 179 |
| Grog (1 italhoz) | 180 |
| Puncs (1 italhoz) | 180 |
| Forró almabor (1 italhoz) | 182 |
| Irish coffee (1 italhoz) | 182 |
| Forralt bor (1 italhoz) | 182 |