1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

1917: az októberi felkelés

Szerző
Fordító

Kiadó: Novosztyi Sajtóügynökség Kiadója
Kiadás helye: Moszkva
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 62 oldal
Sorozatcím: Dialógusok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Könyvünkben az 1917-es évet idézzük fel, azokat a napokat és órákat, amelyek megrengették a világot. Szilárd szellemi támaszt és hasznos tanulságokat keresünk és találunk is bennük. Újból és újból... Tovább

Előszó

Könyvünkben az 1917-es évet idézzük fel, azokat a napokat és órákat, amelyek megrengették a világot. Szilárd szellemi támaszt és hasznos tanulságokat keresünk és találunk is bennük. Újból és újból meggyőződünk arról, hogy 1917 októberében helyes volt a V. I. Lenin vezette bolsevikok történelmi döntése.
Aligha találni hazánk történetében - de még a világtörténelemben is - még egy olyan korszakot, amelynek ennyire gazdag irodalma volna, mint az 1917-es októberi eseményeknek. Mindazonáltal máig is maradtak benne nem egészen világos momentumok. Megvannak a maga fehér foltjai, amelyek akadályozzák az októberi forradalom történetének hiteles, valósághű megismerését. Mindenekelőtt a személyi kultusszal kapcsolatos jelenségek nyomták rá bélyegüket. Azzal kerültünk és kerülünk szembe, hogy egyes történelmi tényeket nemcsak elhallgattak, hanem el is torzítottak, sőt egyenesen meghamisítottak a forradalom azon koncepciójának szellemében, amely a harmincas-negyvenes években terjedt el.
A történelmi igazság helyreállítására törekedve Leninhez, Lenin elméleti örökségéhez fordulunk. Azt szeretnénk, hogy maga Lenin szóljon az olvasóhoz. Igen, ő - az az ember, aki mélyrehatóan ismerte az életet, annak minden szövevényét, váratlan fordulatait, ellentmondásait. Vissza

Tartalom

Az olvasóhoz 5
Szemtől szembe az igazsággal 7
A dialektika tanulsága 11
Ki "mentette meg" Lenint? 19
Lenin Petrográdban 23
A Szmolnijban 47
Győzött a forradalom 53
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv