1.034.800

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

1989 - A csodák éve Magyarországon és Európában

1989 - Year of Miracles in Hungary and Europe


Kiadó: Magyar Köztársaság Kormánya
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 99 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 23 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: CD-melléklet nélkül. Fekete-fehér, színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

Az emberiség történetének ritka, boldog pillanataiban milliók életét nem az önzés, a gyűlölet, a nagyravágyás, a zsarnoki szellem, hanem a jó szándék és az önzetlen segítőkészség vezeti... Tovább

Előszó

Részlet:

Az emberiség történetének ritka, boldog pillanataiban milliók életét nem az önzés, a gyűlölet, a nagyravágyás, a zsarnoki szellem, hanem a jó szándék és az önzetlen segítőkészség vezeti új utakra.
1989-ben Európa és Magyarország új úton indult el.
Kelet-Európa államszocialista rendszerbe kényszerített népei szabadságra és demokráciára vágytak. A kettészakított Németország polgárai az egyesítésre.
1989-ban megtörtént az elképzelhetetlen.
A Magyar Népköztársaság kormánya június 27-én lebontotta az országot Nyugat-Európától elválasztó vasfüggönyt. Szeptember 10-én pedig, az egykori Kelet-Németország minden tiltakozása ellenére, megnyitotta határait a szabadságra vágyó és Németországba tartó keletnémet polgárok előtt.
Az Európát és Németországot kettéválasztó berlini fal Magyarországon keresztül megkerülhetővé vált, s így elvesztette létjogosultságát. Szeptember 10. után két hónappal leomlott.
1989-ben megtörtént a csoda. Európa újraegyesítése elkezdődött.
Magyarország büszke rá, hogy a határtalan szabadság útján az első lépést megtéve utat nyithatott Németország újraegyesítéséhez és az egyesült Európa megszületéséhez.
Köszönet érte mindazoknak, akik munkájukkal, jó szándékukkal és segítőkészségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy 1989 a csodák éve lehessen Magyarországon és Európában. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv