1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

2006 Pécs

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 26 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kissé tréfásan azt szoktam mondani (de komolyan gondolom), hogy Pécs nem mérhető semmi mással, csak saját magával. Pécs az Pécs. Bizonyára mások is így gondolják, hisz sokezer turista kíváncsi... Tovább

Előszó

Kissé tréfásan azt szoktam mondani (de komolyan gondolom), hogy Pécs nem mérhető semmi mással, csak saját magával. Pécs az Pécs. Bizonyára mások is így gondolják, hisz sokezer turista kíváncsi évente "a mediterrán hangulatok városára". A Pécsett tett látogatás után sokaktól hallottam, ha lakóhelyet választhatna, szívesen élne itt. Pécs élhető város, nem túl nagy és nem túl kicsi, azaz megvan benne minden komfort, de mentes a metropoliszok gondjaitól. Pécs híres költőjének, Csorba Győzőnek szavaival: "nekem a város mindörökre".
Pécs híres város. A IV: századi Sopianae ókeresztény temetőegyüttese felkerült az emberiség legbecsesebb értékeit tartalmazó világörökségi listára, 2010-ben pedig az Európa Kulturális Fővárosa cím birtokosa lesz. Pécsett folyamatos a kulturális pezsgés: itt rendezik minden évben az Országos Színházi Találkozót, a Pécsi Filmünnepet, a Tavaszi Fesztivált, a Művészeti és Gasztronómiai Fesztivált, a Pécsi Napokat, benne az Európai Bordalfesztivállal, hogy csak a legjelentősebbeket említsem.
Pécsett rengeteg a látnivaló. A rómaiaktól a török koron át a Bauhausig számtalan építészeti emlék tekinthető meg. A városnézésben elfáradva érdemes megpihenni egy mediterrán hangulatú téren és megkóstolni a Mecsek egyedülálló borát, a Cirfandlit, majd Pécsre jellemző emléktárgyat vásárolni a Zsolnay márkaboltban.
Talán nem kell meggyőzni senkit, miért érdemes Pécsre látogatni. Azt mindenesetre bizton állítom, a város lakói szeretettel fogadják az ide látogatókat. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv