1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

21 bor recept

Ízek találkozása/Borok és ételek - A Külgazdasági és Külügyminisztérium borválogatása, a magyar konyha válogatott receptjei

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Magyar Konyha Magazin Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 66 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tavaly először jelentettük meg a Magyar Konyha külön kiadványaként ezt a borkatalógust, amelynek angol nyelvű változatát megküldtük a magyar külképviseleteknek szerte a világban. Ez nagy örömünkre... Tovább

Előszó

Tavaly először jelentettük meg a Magyar Konyha külön kiadványaként ezt a borkatalógust, amelynek angol nyelvű változatát megküldtük a magyar külképviseleteknek szerte a világban. Ez nagy örömünkre olyan sikert aratott külföldi partnereink körében, hogy idén az angol nyelvű kiadvány példányszámát meg kellett duplázni.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium borválogatásának történetében - amely lassan felnőttkorba lép, hiszen már 18-at szerveztünk meg - először döntöttünk úgy, hogy minden külképviselet számára ugyanazokat a lehető legjobb minőségű borokat tesszük elérhetővé. A bort fontos kommunikációs eszköznek is tartjuk, amelyen keresztül - Hamvas Béla fenti idézetét továbbgondolva - bemutathatjuk, megismertethetjük a bor lényegét, az embert, hazánkat, kultúránkat, egyediségünket, sokszínűségünket. Ezért különösen fontos, hogy az egyes nagykövetségeken, főkonzulátusokon a lehető legjobb borokkal, valamint a hozzájuk illő, lehetőleg magyar alapanyagokból készített magyar ételekkel kínáljuk vendégeinket. Vissza

Tartalom

Beköszöntők 4
A magyar bor 6
Grand Superior
Feketegyökér-saláta citrusos öntettel 20
Garamvári, Tokaji Furmint Brut 2015 21
Fogascarpaccio kovászolt retekkel 22
Dúzsi, Tolnai Olaszrizling, 2017 23
Bödönalja 24
Gedeon, Kunsági Kövidinka, 2017 25
Vargányagomba őszibarackkal sütve 26
Füleky, Tokaji Furmint, 2015 27
Kakukkfüves grillezett bébicsirke pirított zöldségekkel 28
Figula, Balatonfüred-Csopaki Olaszrizling, 2017 - Öreghegy dűlő 29
Egészben sült zsályás sertéstarja céklával és quinoával 30
Mészáros, Szekszárdi Kadarka, 2016 31
Kacsamell vajtökkel és málnával 32
Eszterbauer, Szekszárdi Kadarka - Nagyapám, 2017 33
Konfitált báránycsülök csicsókával és lencsével 34
Gere Attila, Villányi Cabernet franc - Csillagvölgy, 2016 35
Konfitált vadkacsacomb szilvával és vörös káposztával 36
Thummerer, Egri Bikavér grand superior, 2015 37
Mákosguba-torta 38
Kikelet, Tokaji Szamorodni édes, 2012 39
Pavlova gránátalmával 40
Szt. Tamás, Mád - Késői szüretelésű, 2016 41
Fűszeres-körtés-krémsajtos szelet 42
Royal Tokaji, Aszú 6 puttonyos, - Szent Tamás dűlő, 2013 43
Macok "Rákóczi"-túrós mangófagylalttal 44
Prendits, Tokaji Aszú 6 puttonyos, BIO, 2013 45
Party borok
Sertéskocsonyya tormakrémmel és főtt fürjtojással 48
Sauska, Tokaji Brut n. v. 49
Báránygerinc őszi zöldségekkel 50
Szeremley - Badacsonyi Olaszrizling, 2016 51
Pirított malaccsászárhús zöld spárgával 52
Chateau Henye - Tokaji Furmint dry, 2017 53
Pirított báránymáj pestós édesburgonya-nudlival 54
Kreinbacher - Somlói Öreg tőkék bora, 2016 55
Csuka fehérborban párolva, tavaszi zöldségekkel 56
Kolonics, Nagy-Somlói Furmint, 2017 57
Őz, csalán, brick tészta, karalábé, ördögszekérgomba, sült káposzta 58
Márkvárt - Szekszárdi Monika cuvée, 2017 59
Szarvasbélszín lestyános tésztával, kínai kellel és uborkával 60
Tiffán, Villányi Portugieser, 2017 61
Kapros-túrós desszert 62
Barta, Tokaji Egy kis édes, Furmint 2017 63
Tartalom 64
A zsűri tagjai 66
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv