| Bevezetés | 6 |
| Táplálkozzunk és éljünk egészségesen! | |
| Sokoldalú táplálékok | 8 |
| Rizs, hüvelyesek és gabonafélék | 10 |
| Mit kell tudni a rizsről? | 12 |
| A rizs elkészítésének fortélyai | 16 |
| Ismerkedjünk meg a hüvelyesekkel! | 18 |
| A hüvelyesek elkészítésének fortélyai | 22 |
| Fedezzük fel a gabonaféléket! | 24 |
| Levesek és előételek | 20 |
| Paradicsomos riszleves | 32 |
| Toszkán fehérbableves | 34 |
| Téli sütőtökleves rizzsel | 36 |
| Mexikói bableves | 38 |
| Leves vörös lencséből és zellerből, olvasztott sajttal és metélőhagymával | 41 |
| Görög citromos csirkehúsleves | 42 |
| Fokhagymás babpástétom | 44 |
| Füstölt makréla Puy-lencsével és limonellás öntettel | 46 |
| Dolmades | 48 |
| Zöldfűszeres-sáfrányos rizottó | 50 |
| Rizspalacsinta rákkrémmel | 52 |
| Zöldfűszeres polenta gorgonzolával | 55 |
| Rizskrokett mozzarellával | 56 |
| Gyors és finom főételek | 58 |
| Kolbászos-babos egytálétel | 60 |
| Csirkepiláf basmati rizzsel | 62 |
| Kedgeree füstölt pisztránggal és fürjtojással | 64 |
| Keverve sütött babos sonka | 66 |
| Fasírt canelino babból | 69 |
| Jambalaya tenger gyümölcseiből | 70 |
| Pirítós holdbabbal és szalonnával | 72 |
| Spagetti csicseriborsóval, spenóttal és fűszeres paradicsommártással | 74 |
| Serpenyőben sült zöldségek búzamaggal és teriyaki tofuval | 76 |
| Makrélafilé mustáros-narancsos-zablisztes bundában | 79 |
| Telis-tele életerővel | 80 |
| Kukoricás búzamagsaláta | 82 |
| Orosz babsaláta | 85 |
| Nizzai saláta kuszkusszal és babbal | 86 |
| Garnélás bulgursaláta | 88 |
| Trópusi saláta marhahússal és rizzsel | 90 |
| Hajdinakása tenger gyümölcseivel | 93 |
| Árpagyöngysaláta mentával és babbal | 94 |
| Csicseriborsó-saláta pitával | 96 |
| Ribizlis lencsesaláta | 98 |
| Távol-keleticsírasaláta | 100 |
| Rizssaláta sárgarépával, hónapos retekkel és tofus öntettel | 103 |
| Vendégváró fogások | 104 |
| Sütőben párolt marhahús árpával | 106 |
| Ragu sült zöldségekből és babból | 108 |
| Lasagne flageolet babbal és lencsével | 111 |
| Babos burrito | 112 |
| Quinoa grillezett padlizsánnal | 114 |
| Cassoulet | 116 |
| Csőben sült vörös lencse zabpehellyel | 118 |
| Toszkán sült polenta | 120 |
| Csicseriborsós-feta sajtos batyuk | 122 |
| Tonhalas-olajbogyós pizza polentából | 124 |
| Párolt tengeri sügér fekete babbal | 127 |
| Rizottó kacsamellel és erdei gombával | 128 |
| Pulyka biryani raitával | 130 |
| Paella garnélával és vörös márnával | 132 |
| Bárányhús fűszeres búzamaggal | 134 |
| Rizzsel töltött sütőtök | 136 |
| Ízletes köretek | 138 |
| Ilaltos basmati rizs | 140 |
| Csicseriborsós-rizses gombócok | 142 |
| Korianderes zöld rizs | 144 |
| Japán vörös rizs | 147 |
| Bostoni paradicsomos bab | 148 |
| Lencsedahl karfiollal és sárgarépával | 150 |
| Köleskása spenóttal és fenyőmaggal | 152 |
| Kajun árpa | 154 |
| Kislexikon | 156 |
| Tárgymutató | 159 |