| Kiadó: | Holló és Társa Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Kaposvár |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 127 oldal |
| Sorozatcím: | Egészséges Életmód |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 16 cm |
| ISBN: | 978-963-684-535-3 |
| Megjegyzés: | Színes fotókat, illusztrációkat tartalmaz. |
| Elmélet | |
| Előszó | 5 |
| Egészséges és élvezetes fogyás | 7 |
| Miért tesz jót a bázisböjt a szervezetnek? | 8 |
| A sav-bázis háztartás | 9 |
| A savak beteggé tesznek | 12 |
| Hogyan állapíthatjuk meg a túlsavasodást? | 14 |
| Savképzők, amerre csak a szem ellát | 18 |
| Bázisképzők - a természet sokoldalú tehetségei | 22 |
| Mikrotápanyagok garmadája | 23 |
| Jobb savtalanítás érett élelmiszerekkel | 36 |
| Gyakorlat | |
| Bázisböjt okosan | 41 |
| Mielőtt elkezdenénk | 42 |
| Böjtölés előtt - tehermentesítés! | 42 |
| Hasznos konyhai segítők | 44 |
| Minden a "hogyan"-on múlik | 49 |
| A béltisztítás tehermentesíti a szervezetet | 53 |
| A megfelelő kísérőprogram | 56 |
| A mozgás jót tesz | 56 |
| Wellness testnek és léleknek | 59 |
| A stressz megszüntetése, megszabadulás a holtsúlytól | 60 |
| Bázisböjt minden évszakban | 63 |
| Karcsún és fitten egész évben | 64 |
| A motiváció a lényeg | 64 |
| Bázisképzők, amelyeknek (majdnem) mindig szezonjuk van | 65 |
| Így alakíthatjuk ki a bázisböjt napjait | 70 |
| Reggeli | 71 |
| Tízórai | 71 |
| Ebéd | 71 |
| Uzsonna | 72 |
| Vacsora | 73 |
| Italok | 73 |
| Bázisböjt tavasszal | 74 |
| A máj aktiválódik | 75 |
| Friss ételek | 77 |
| Tavaszi bázisos receptek | 78 |
| Bázisböjt nyáron | 84 |
| Anyagcsere csúcsjáraton | 84 |
| A nyár gyümölcsei | 85 |
| Nyári bázisos receptek | 86 |
| Bázisböjt ősszel | 92 |
| Változásban az anyagcsere | 93 |
| Alkalmazkodjunk a természethez | 94 |
| Őszi bázisos receptek | 94 |
| Bázisböjt télen | 100 |
| Az anyagcsere téli álma | 101 |
| Így békülhetünk meg a hideg évszakkal | 101 |
| Téli bázisos receptek | 102 |
| Hogy vagyunk? | 108 |
| Testi és lelki változások | 108 |
| Visszatekintés a tapasztalatokra | 109 |
| Élet sav-bázis egyensúlyban | 111 |
| A bázisböjt utáni napok | 112 |
| Lassan kezdjük | 113 |
| Mi kerülhet most az asztalra? | 113 |
| Jó és rossz savképzők | 115 |
| Alakítsuk át a bázisos recepteket 80/20 receptekké | 116 |
| Így akadályozhatjuk meg a jojóhatást | 118 |
| Alakítsuk át hosszú távon a táplálkozásunkat | 119 |
| Az életmód felülvizsgálata | 119 |
| Függelék | |
| Tárgymutató | 122 |
| Receptmutató | 125 |
| Impresszum | 127 |