| Steven Greystone előszava | 8 |
| Bevezető | 10 |
| Leves | |
| Sütőtökleves fácánmellel és pirított gyömbérrel | 21 |
| Hideg joghurtos uborkaleves osztrigával és kaviárral | 22 |
| Fokhagymás fehérbableves fehérbabos-sonkás lepénykével | 24 |
| Csemegekukorica-leves garnélával és rákolajjal | 25 |
| Erdei gombás erőleves fűszervajas pirított kenyérrel | 26 |
| Meleg spárgaleves kecskesajtos batyuval és fekete olajbogyóval | 28 |
| Saláta | |
| Cobb saláta grillezett marhabélszínnel | 32 |
| Feketegyökér- és savanyított shitakegomba-saláta portobello gombás vinaigrette-tel | 34 |
| Saláta céklából, cikóriából, kecskesajtból és ázsiai körtéből | 37 |
| Garnéla- és zöldbabsaláta sült fokhagymás-mustáros vinaigrette-tel | 38 |
| Őszibarackos ráksaláta mákos joghurtöntettel | 40 |
| Saláta grillezett kardhalból és somen tésztából, korianderes vinaigrette öntettel | 41 |
| Homár | |
| Homáros kosárka chorizo kolbásszal és homármártással | 44 |
| Trópusi gyümölcsös homársaláta fekete borsos, vaníliás vinaigrette-tel | 47 |
| Homár és párolt cikória tormás burgonyával | 50 |
| Homár orzotésztával, spárgával és sáfrányos paradicsommártással | 51 |
| Homár "barigoule" | 52 |
| Homártabulé currys sárgabaracköntettel | 55 |
| Fésűskagyló | |
| Pirított Szent Jakab-kagyló párolt hüvelyesekkel, ropogós póréhagymával és vörösboros vinaigrette-tel | 58 |
| Fésűskagylós batyu spenóttal, portobello gombával és curryszósszal | 61 |
| Szent Jakab-kagyló "ceviche" csillagánizzsal és citruslével | 64 |
| Kagyló-szélforgó köménnyel ízesített fetuccinével paradicsomos mártással | 65 |
| Fésűskagylós-rákos pogácsa csípős-savanyú mangószeletekkel és korianderfőzettel | 66 |
| Szent Jakab-kagyló csirkemájas szósszal és párolt leveles kellel | 69 |
| Harcsa | |
| Harcsahúsos tempura citromfüves-jalapenós-ponzuszószos mártással | 72 |
| Wokban füstölt harcsa édes-savanyú édesköménnyel és kumquatöntettel | 74 |
| Párolt harcsa fehérbabbal és zöldfűszer-pürével | 77 |
| Tamari szójaszószos tojásleves pirított harcsával és üvegtésztával | 78 |
| Harcsa karamellizált hagymás bundában csemegekukoricás "rizottóval" | 80 |
| Indiai curryvel párolt harcsa | 81 |
| Lazac | |
| Posírozott lazac tésztával, édesköménnyel és almával | 84 |
| Grillezett lazacfilé spárgával és fűszeres padlizsánkrémmel | 86 |
| Füstölt lazacfalatkák | 88 |
| Lassan sült lazac pirs miszó és ázsiai citromfűlevessel | 91 |
| Pirított lazac hagymás kukoricamáléval és portobello gombás vörösboros mártással | 93 |
| Saláta Dardzsiling teában pácolt lazaccal és citrusos-gyömbéres-mandulás vinaigrette öntettel | 94 |
| Tonhal | |
| Köménybundás tonhalfilé erdei gombás árpával és vörösboros öntettel | 98 |
| Bazsalikomolajban marinált tonhal jépcsapretek-salátával és Meyer citrommal | 101 |
| Grillezett tonhalfilé fűszeres lencsés vinaigrette-tel és currys fűszerolajjal | 102 |
| Meleg tonhalsaláta olívaolajban posírozott paradicsommal, zöldbabbal, újburgonyával és fekete olívás, kapribogyós vinaigrette-tel | 103 |
| Pirított tonhal édesköményes erőlevessel, petrezselymes galuskával és napon szárított paradicsommal | 104 |
| Tonhal "Napóleon" ropogós burgonyaszirommal és uborkás joghurtmártással | 106 |
| Tészta | |
| Bivalytejes mozzarellás lasagne sütőben szárított sárga paradicsommal és sült paprikás mártással | 110 |
| Tésztakorong pirított gombával és köményes zellergyökérlevessel | 113 |
| Füstölt csirkehúsos fusilli-saláta ajókás vinaigrette-tel | 116 |
| Sütőtökös tortellini barna vajas, balzsamecetes vinaigrette-tel | 118 |
| Linguini és kék kagyló fokhagymás kagylólevesben | 121 |
| Kéksajtos ravioli bazsalikomos paradicsomlével | 122 |
| Csirkehús | |
| Sült csirke "burgonyapavé"-val és gyömbéres-mustáros Sauternes-mártással | 127 |
| Grillezett csirkesaláta morzsolt kéksajtos-citromos vinaigrette-tel | 129 |
| Csirkehúsos tésztatáska, dobva rázott shitake gombával, vízigesztenyével és mungóbabcsírával, gyömbérrel, szójával és tengeri algával készült mártásban | 131 |
| Fokhagymával párolt csirke flageolet babbal és sült póréhagymával | 133 |
| Csirkemell makadámdiós bundában, ázsiai citromfüves kókusztejmártással és fűszerolajjal | 134 |
| Tamarindmázas sült csirke almás-hagymás burgonyapürével | 135 |
| Sertéshús | |
| Szárított gyümölccsel töltött sertés szűzpecsenye sült újburgonyával és baconös sherry vinaigrette-tel | 140 |
| Thai barbecue szószban párolt vaddisznóborda jázminrizzsel és shitake gombával | 143 |
| Sült sertés szűzpecsenye borókával ízesített lila káposztával | 146 |
| Grillezett sertésszelet ecetes lila hagymával és fügés-balzsamecetes mártással | 148 |
| Hideg sertéshúsos saláta dióval, kantaluppal, "jicamá"-val és köményes vinaigrette-tel | 151 |
| Sertésrillette vadrizses palacsintával és pekándiós mártással | 152 |
| Kacsa | |
| Ropogós kacsaconfit burgonyapürével, leveles kellel és pecsenyelével | 156 |
| Kacsamelles hússaláta fonnyasztott salátalevelekkel, meleg kecskesajttal és diós vinaigrette-tel | 158 |
| Dobva rázott, szezámolajban marinált kacsa és shitake gomba csillagánizsos szilvamártással | 161 |
| Pirított kacsamell fonnyasztott spenóttal és gyömbérrel párolt rebarbarával | 163 |
| Sült kacsa borsbundában | 164 |
| Grillezett kacsamell párolt cikóriával, sült almával és vörösboros pecsenyelével | 165 |
| Marhahús | |
| Posírozott marhabélszín gnocchival és sült gyökérzöldségekkel | 168 |
| Mediterrán marhabélszín quinoával és fekete olajbogyós, vörösboros vinaigrette-tel | 171 |
| Fehérborban párolt marhaoldalas mustáros galuskával és fűszeres zöldségekkel | 174 |
| Dobva rázott marhahús hajdinatésztával, tofuval és dashi erőlevessel | 177 |
| Lassan főtt marharagu kardamomos sárgarépával és csicseriborsó-pürével | 178 |
| Hátszín ropogós polentával és sült salottahagymás vinaigrette-tel | 179 |
| Desszert | |
| "Fejre állított" ananászos polentasütemény mangóval és karamellás-zöldcitromos fagylalttal | 182 |
| Csokoládés-gyömbéres trüffeltorta körtés karamellöntettel | 186 |
| Gyümölcsös habos fagylalt étcsokoládés kávéöntettel, cseresznyés brownie-n | 188 |
| Karamellizált almával, sütőtökkel és pekándióval töltött rétes gyömbéres-juharszirupos fagylalttal | 190 |
| Égetett karamellás-arborio rizses créme brúlée | 193 |
| Trópusi gyümölcsös, makadámdiós Napóleon-szelet | 194 |
| Éléskamra | 197 |
| Konyhai kifejezések, hozzávalók és főzési technikák | 222 |
| Receptmutató | 228 |