A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos

99 húsétel 33 színes ételfotóval

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 963-13-1703-x
Megjegyzés: 33 színes fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Főétel - mondjuk a húsételekre -, tehát olyan fogás, amely nem maradhat ki az étrendből. A húst mindig is a legfontosabb táplálékának vallotta az ember, olyannyira értékesnek, hogy a rég volt... Tovább

Előszó

Főétel - mondjuk a húsételekre -, tehát olyan fogás, amely nem maradhat ki az étrendből. A húst mindig is a legfontosabb táplálékának vallotta az ember, olyannyira értékesnek, hogy a rég volt istenek oltárán is a legfőbb áldozatként szolgált. Az ókori lakomáknak csak a híre maradt meg, a Nyársforgató Jakabok kora lejárt, de még mai s művészetnek számít ízletesen elkészíteni a húst. Szinte egyetlen ételt sem lehet olyan unalmassá és olykor ehetetlenné tenni, mint a húst, érdemes hát néhány apróságot szem előtt tartani:
- Mindig a célnak megfelelő húst vásároljunk. A mélyhűtők korában sokkal gazdaságosabb egyszerre több húst venni, arról nem is szólva, hogy pl. a bélszínnek - és általában a marhahúsoknak - kifejezetten jót tesz, ha a mélyhűtőben előérleljük őket.
- A hús külleme sose tévesszen meg bennünket; a "szép" hús még nem biztos, hogy jó is;
- A hirtelensültek esetében ne ragaszkodjunk a teljesen sovány húsokhoz, a kissé zsírosak, pl. a sertéstarja vagy az oldalas, sokkal ízletesebbek, és a fölösleges zsírt utólag is eltávolíthatjuk;
- Általában 150-200g húst számítsunk személyenként. A hús mennyisége függ még a körítés jellegétől, valamint az előétel vagy leves tartalmasságától;
- A borjúhúst helyettesíthetjük fiatal marha előérlelt húsával vagy tejben pácolt sertéshússal is.
Fontos művelet a hús előkészítése. A húst felhasználásáig hűtőszekrényben kell tartani, folyó víz alatt, lehetőleg egészben megmosni - hogy az értékes tápanyag ne ázzon ki belőle -, csak azután felszeletelni, kiverni vagy kicsontozni, és ha a recept nem szól másképpen, kb. fél órára gyengén besózni. Vissza

Tartalom

Előszó
Sertéshúsból készült ételek
Göcseji sertéspecsenye
Sertésborda Ambassador módra
Mexikói sertésborda
Sertésborda cecei módra
Gombás rakott borda
Tarajos töltött sertésborda
Hargitai sertésborda
Bakonyi sertésborda
Trubadúr-falatok
Kolbászkrémes rakott hús
Brassói aprópecsenye
Szűzérmék szilvamártásban
Sertésborda böllér módra
Tejben sült sertéspecsenye
Sertéssült szőlővel
Rozmaringos sertéspecsenye
Gesztenyés sertéssült
Sertéssült almamártásban
Sertéssült Corneille módra
Mantovai hústekercs
Sertésszelet köményes bormártásban
Rántott sertésszelet kaprimártással
Sertésszelet sörmártásban
Sertéspörkölt
Tavaszi hústekercs
Rakott hús köpenyben
Rablóhús a magam módján (sütőben)
Normandiai vagdalthús szelet
Sertésoldalas édes-savanyú módon
Roston sült tarja fűszeres pácban
Oldalas koszorú
Cipóban sült sertéscsülök
Sertéscsülök Juliska módra
Sonka Wilson módra
Marhahúsból készült ételek
Wellington bélszín
Budapest bélszín
Avignoni tournedos
Bélszín Sztoganoff módra
Kaukázusi saslik
Csikós pecsenye
Máltai marhasült
Burgundi szelet
Marhapörkölt
Hátszínpecsenye örmény módra
Majoránnás aprópecsenye
Provence-i marhasült
Savanyú székelytokány
Rögtönzött marhaszelet, ahogyan jókedvemben csinálom
Hagymás rostélyos
Serpenyős rostélyos
Esterházy rostélyos
Rostélyos pizzasütő módra
Borjúhúsból készült ételek
Milánói borjúkotlett
Borjúborda kubai módra
Borjúborda birsalmával
Borjúpecsenye narancsmártásban
Borjúsült zucchinivel
"Ugorj a számba" borjúfalatkák
Borjúbatyu bormártásban
Vagdalt borjúpecsenye libamájjal
Borjúsült tonhal mártásban
Magyaros borjúérmék
Velővel töltött hústekercs
Töltött borjúszegy
Gombás borjúcsülök
Birka- és kecskehúsból készült ételek
Gödölyecomb vadász módra
Gödölye áfonyamártásban
Bárányszeletek padlizsánnal
Grúz bárányérmék
Prágai bárányrakottas
Csihirtma (azerbajdzsáni specialitás)
Indiai báránylapocka
Tárkonyos birkaragu
Birkagulyás
Párolt ürüszelet fűszeres mártásban
Ürühúspogácsa marokkói módra
Ürüpecsenye Casablanca módra
Kolozsvári ürüborda
Vegyes húsételek
Pikáns pástétom
Vagdalthús táskák gombával
Egybesült vagdaltpecsenye citrommártással
Szőlőlevélbe töltött húsgombócok (töltike)
Mititei
Skót húsgombóc tojással
Kebab avagy csevapcsicsa
Belsőségek
Savanyú tüdő (szalontüdő)
Nyelv olívabogyó mártásban
Töltött marhanyelv
Marha- (borjú-) nyelv pikáns mártásban
Borjúszív gombás paradicsommártásban
Savanyú sertésfül
Pacal firenzei módra
Pacal Venturi módra
Szapáry máj (más vesevelővel)
Magyaros pirított sertésmáj
Pirított máj zsályával
Vese pirított gombával
Flambírozott vese cordon bleu módra
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos

A gerinc enyhén kopott.

Állapot:
1.940 Ft
1.350 ,-Ft 30
12 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos 99 Fleischgerichte mit 33 Farbfotos

A borító enyhén kopott.

Állapot:
1.940 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv