A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

99 Game and Fish Dishes with 33 colour photographs

99 vad- és halétel 33 színes ételfotóval

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Angol  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-13-2253-X
Megjegyzés: 33 színes fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A véletlenre, a szerencsére, az emberi leleményre utalt ősök számára bizonyára a legcsekélyebb problémát sem jelentette, hogy a természettől elorzott, nagy nehezen megszerzett nyersanyagot ehetővé... Tovább

Előszó

A véletlenre, a szerencsére, az emberi leleményre utalt ősök számára bizonyára a legcsekélyebb problémát sem jelentette, hogy a természettől elorzott, nagy nehezen megszerzett nyersanyagot ehetővé és - ha nem is mai fogalmaink szerint - élvezhetővé tegyék. Talán az ősapák is többet szorgoskodtak a tűz körül - feltéve, hogy azt addigra már a derék Prometheus ellopta az istenektől.
Csakhogy manapság többségünknek komoly gondot jelent, ha vásárlásra csábulva, esetleg a család vagy egy barát jóvoltából, vad vagy hal kerül a konyhára.
A halakkal még csak-csak boldogulunk, a vadakkal nehezebb a dolgunk, mert nem mindennapi étkünk, és ezért nincs benne kellő gyakorlatunk. Néhány alapvető szabályt mindenképpen érdemes megtanulnunk (ezek a függelékben találhatóak), a többi rafinériához az egyes receptek adnak segítséget.
A vadaknál eleve feltételezzük, hogy konyhakész hússal, szárnyassal kezdjük a munkát - tisztításukhoz, bontásukhoz ugyanis nagy szakértelem kell -, a halakkal kapcsolatos teendőket viszont tanácsos megtanulni, mert könnyen leomlik a húsuk, tehát lehetőleg élő vagy garantáltan friss alapanyagból dolgozzunk.
A vadhúsok általában sok türelmet, időt, törődést és fűszert igényelnek - ne sajnáljuk tőlük, vagyis végeredményben önmagunktól. A halak gyorsan viszonylag kevesebb fűszerrel, de annál több fantáziával készítendők - a szokásos módon sült vagy főtt halakról nem is szólok ebben a könyvben néhány magyaros specialitás kivételével, inkább csak azokról, amelyek a mártás, a töltelék vagy egyéb különlegesség folytán eltérnek a megszokottól. itt most az édesvízi, elsősorban a nemesebb halak elkészítéséhez adok tippeket.
Igen bölcsen tesszük, ha minél gyakrabban készítünk halételeket, mert a halban értékes fehérjék, ásványi anyagok (pl. foszfor) vannak, ugyanakkor kevés kalória. Szinte hihetetlen, de a világ lakóinak 1/5 részét a tenger táplálja!
FEl kell hívnom a figyelmet arra, hogy a vadakhoz, illetve a halakhoz kínált, helytelenül megválasztott vagy nem megfelelő hőmérsékletű bor rontja az étel ízhatását. Fordítsunk erre különös gondot (ld. Függelék 55. old.). Vissza

Tartalom

Előszó3
Levesek, előételek5
Fácánleves5
Szarvas gulyásleves5
Vadászleves6
Pikáns vadcsontleves zöldséges grízgaluskával6
Vadnyúlvagdalt7
Vadhús saláta7
Vadmájpástétom7
Vaddisznó kocsonya8
Őzkrokett Cumberland mártással8
Rántott palacsinta bormártással8
Vadpástétom tésztában9
Vadszárnyasok10
Fürj10
Fürj fészekben10
Májjal töltött ínyenc fürj10
Fürj maláj módra11
Fogoly12
Fogolypecsenye vincellér módra12
Fogolybecsinált12
Fogoly kelkáposztában I.12
Fogoly kelkáposztában II.13
Sült fogoly lencsepürével13
Fogoly pezsgős krémmártásban14
Fácán14
Pácolt fácán elzászi módra14
Mustos töltött fácán15
Tűzdelt fácánpecsenye almával15
Lecsós fácán16
Amolyan egyszerű töltött fácán16
Bakonyi fácánmell17
Tűzdelt fácánmell diós-meggyes mártással17
Vadkacsa18
Vadkacsa madeira mártásban18
Libamájas töltött vadkacsa18
Vadkacsa narancsos krémmártásban19
Vadliba20
Sült vadliba birsalmával20
Gombás-olivás töltött vadliba20
Kis- és nagyvadak21
Vadnyúl21
Ananászos vadnyúl krémmártásban21
Nyúlpecsenye béarni mártással22
Vadnyúlpaprikás22
Vadnyúl paradicsommártásban22
Pácolt nyúlgerinc23
Nyúl vadasan23
Gombás nyúlszeletek24
Vadnyúl mentamártásban24
Nyúlpecsenye olivabogyóval Camilla módjára24
Vadnyúl provánszi módra26
Vaddisznó26
Vaddisznógombócok almás káposztával26
Vörösboros vaddisznóragu27
Káposztás-kapros vaddisznósült27
Rendhagyó, rántott vadmalacborda28
Szilvás-almás vaddisznósült28
Vaddisznócomb édeskés-savanykás mártásban29
Tejben párolt vadmalac gyümölcsmártással30
Őz31
Őzhús Stroganoff módra31
Zöldborsós-gombás őzraqu32
Tárkonyos őzgerinc32
Bajor őzgerinc32
Pirított őzérmék májas-gombás-mandulás raguval33
Töltött őzlapocka őszibarack-szilva körítéssel34
Magyaros pirított őzmáj34
Szarvas35
Gombás szarvastokány35
Szarvasgerinc kaprimártásban35
Szarvasszeletek Villa Franca módra35
Szarvasgerinc gesztenyés gombaraguval36
Brassói szarvascomb36
Szarvasszeletek Vízvári Mariska módra38
Szarvasszeletek burgundi mártásban38
Halak39
Szegedi halászlé pontyból39
Korhely halászlé Reviczky módra39
Rácponty40
Fanyarédes pontyszeletek sörmártásban40
Borban párolt töltött ponty40
Ponty olívás paradicsommártásban41
Mandulás sült ponty41
Tejfölös harcsapaprikás41
Harcsaszeletek fokhagymás bormártásban42
Harcsa narancsos mártásban42
Harcsa kínai módra43
Angolna zöldséges Mornay mártásban44
Angolna dervis módra44
Zsályás angolna saját levében44
Angolna Orly módra Choron mártással45
Rántott csuka Colbert módra45
Csukaszelet rózsaszín mártásban45
Paradicsomos-babos csuka46
Csuka balti módra (lazaccal)46
Széki töltött compó47
Ínyenc módra töltött pisztráng47
Sonkás-májas töltött pisztráng48
Mazsolás-rákos pisztráng48
Ánizsos párolt pisztráng50
Zucchinivel töltött pisztráng50
Kecsege kaviáros mártásban50
Kecsege kaprimártásban51
Normandiai kecsege51
Kecsege fűszeres majonézzel52
Süllő zöld morzsában52
Kecsege konyakos mártásban53
Kunkori süllősült53
Töltött süllő vagy fogas fehérborban53
Fogasfilé gombamártásbhan54
Fogasbatyu fűszeres mártással54
Fogasfilé szardellás-kapris vajjal54
Fogas diómártásban55
Függelék55
A vadakról röviden55
Páclé I.56
Páclé II.56
Olajos pác56
Pástétomfűszerek56
Majonéz56
Tartármártás57
Tejfölös, almás tormamártás57
Cumberland mártás57
Besamel mártás57
Béarni mártás57
Choron mártás58
Spanyol- vagy barnamártás58
Madeira mártás58
Almapüré58
Zsemlegombóc59
Petrezselymes galuska59
Tarhonya59
Csipetke59
Burgonyakrokett60
Burgonyafánk60
Puliszka60
Sós palacsinta60
Paradicsomhámozás, -előkészítés60
Gombatisztítás60
Párolt vöröskáposzta61
Hogyan győződhetünk meg arról, friss-e a hal?61
A halak tisztítása és előkészítése61
A halakról röviden62
Házias mértékegységek62
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
99 Game and Fish Dishes with 33 colour photographs 99 Game and Fish Dishes with 33 colour photographs 99 Game and Fish Dishes with 33 colour photographs 99 Game and Fish Dishes with 33 colour photographs

A példány ISBN-száma: 963-13-2309-9.

Állapot:
1.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv