kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Corvina Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 64 oldal |
| Sorozatcím: | 99-33 |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-13-2069-3 |
| Megjegyzés: | A könyv 33 színes fotóval illusztrált. |
| Előszó | 3 |
| Körítések | 4 |
| Spárga-ropogós | 4 |
| Szalonnás spárgatekercs | 4 |
| Túrós spenótgombóc | 4 |
| Spenóttorta | 5 |
| Bundázott spenót | 6 |
| Besameles spenótkrém | 6 |
| Póréhagyma sajtkrémmel | 6 |
| Póréhagyma bormártásban | 7 |
| Sonkás zöldborsó | 7 |
| Mandulás zöldborsó | 8 |
| Zöldborsó és burgonya szalonnával | 8 |
| Juhtúrós zöldborsó | 8 |
| Tejszínes-boros zöldborsó és hagyma | 9 |
| Tejes zöldborsó és változatai | 11 |
| Sárgarépa rózsaszín mártásban | 11 |
| Diós sárgarépa krokett | 11 |
| Sárgarépa-újhagyma-spárga | 12 |
| Sárgarépatorta | 13 |
| Vajas sárgarépa és zöldborsó | 14 |
| Citromos zöldbab és zucchini | 14 |
| Ínyenc zöldbab ringlivel | 14 |
| Paradicsomos zöldbab | 15 |
| Zöldbab-paprikás | 16 |
| Kelbimbó és gesztenye | 16 |
| Sajtos zucchini-rakottas | 17 |
| Rántott zucchini | 18 |
| Töltött kellevelek | 18 |
| Karalábé párizsi módra | 18 |
| Broccoli olívabogyóval | 19 |
| Broccoli paradicsommártásban | 19 |
| Karfiol petrezselyem-mártásban | 19 |
| Bolondított karfiol | 21 |
| Karfiolos rizottó | 21 |
| Karfiol mustáros besamel mártásban | 22 |
| Karfiol lengyel módra | 22 |
| Peperanata ("szegény lecsó") | 22 |
| Paprika ínyenc módra | 23 |
| Genovai paradicsomos rizotto | 23 |
| Fűszeres pirított paradicsom | 24 |
| Sült padlizsán pármai módra | 24 |
| Gombás padlizsán | 24 |
| Tejszínes kukorica | 27 |
| Padlizsánfelfújt | 27 |
| Veronai zeller-rakottas | 27 |
| Hagymás-besameles zeller | 29 |
| Rozmaringos sütőtök | 29 |
| Zsályás bab | 29 |
| Párolt lencse konyhafőnök módra | 29 |
| Paradicsomos lencse | 30 |
| Hagymás káposzta | 30 |
| Párolt vöröskáposzta | 32 |
| Pirított gomba | 32 |
| Pirított gombás hagyma | 32 |
| Gomba szőlőlevél-ágyon | 33 |
| Pikáns vagdalt gomba | 34 |
| Rösti (svájci specialitás) | 34 |
| Rozmaringos burgonya | 35 |
| Mustáros burgonya | 35 |
| Zucchinival töltött burgonya | 36 |
| Gombás burgonya | 37 |
| Túrós burgonyalabdacs | 38 |
| Besameles hagymás burgonya | 38 |
| Sült burgonya konyhafőnök módra | 38 |
| Lyoni hagymás burgonya | 38 |
| Borral sült burgonya | 39 |
| Burgonyakrokett meglepetéssel | 40 |
| Badeni citromos burgonya | 40 |
| Egyszerű burgonyapüré és változatai | 40 |
| Burgonyapüré-torta | 41 |
| Fűszeres banán Madras módra | 41 |
| "Plaki" - görög specialitás | 42 |
| Zöldségjava - "Ratatouille" | 42 |
| "Ratatouille" - más módon | 42 |
| Sáfrányos rizottó olívabogyóval | 44 |
| Szemrevaló zöldségrakottas | 44 |
| Zöld rizs bevert tojással | 46 |
| Petrezselymes, vajas galuska | 47 |
| Zalai zsemlegombóc | 47 |
| Angolos zöldségköret | 47 |
| Franciás zöldségköret | 47 |
| Gratinált főzelékfélék | 48 |
| Zöldségfélék Orly módra (azaz sörtésztában sütve) | 48 |
| Főzelékek | |
| Sóskafőzelék - Anyám módjára | 49 |
| Sárgarépafőzelék | 49 |
| Salátafőzelék | 49 |
| Spenótfőzelék, ahogy én szeretem | 51 |
| Karalábé- vagy karfiolfőzelék | 51 |
| Zöldborsófőzelék | 51 |
| Tejfölös tökfőzelék | 52 |
| Kelkáposztafőzelék | 52 |
| Savanyú zöldbabfőzelék | 53 |
| Tejszínes gombafőzelék | 53 |
| Paradicsomos burgonyafőzelék | 54 |
| Tejfölös burgonyafőzelék | 54 |
| Paradicsomos káposzta | 54 |
| Lencsefőzelék | 54 |
| Szárazborsófőzelék vagy -püré | 56 |
| Szárazbabfőzelék | 56 |
| Függelék | |
| Néhány hasznos tanács | 58 |
| Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez | 58 |
| A zöldségfélék köretként való elkészítésének módjai | 59 |
| A spárga főzési módja | 59 |
| Paradicsomhámozás, -előkészítés | 59 |
| A gomba tisztítása | 59 |
| A padlizsán tisztítása, előkészítése | 59 |
| Sós palacsintatészta | 60 |
| Besamel mártás | 60 |
| Mornay mártás | 60 |
| Hollandi mártás | 60 |
| A rántás | 61 |
| A habarás | 61 |
| Házias mértékegységek | 61 |