| Előszó | 3 |
| Apróban és frissen sültek | |
| Kacsamell grapefruitmártással | 4 |
| Pulykaszelet camembert sajttal | 4 |
| Mandulás csirkemell őszibarackkal | 4 |
| Anyósszelet - az "elronthatatlan" | 6 |
| Tejfölös csirkecomb | 6 |
| Padlizsános-cukkinis csirkecomb | 6 |
| Libacomb pékné módra | 9 |
| Bárányborda római módra | 9 |
| Rakott pecsenye | 9 |
| Krúdy-falatkák | 9 |
| Tordai lacipecsenye kapros káposztával | 10 |
| Tejben sült sertés- vagy borjúszelet | 10 |
| Temesvári borda zöldbabcsokorral | 11 |
| Rablóhúsváltozatok | 12 |
| Vasi lesipecsenye | 12 |
| Mexikói sertésborda | 14 |
| Erdei gombás flekken | 15 |
| Fonott sertéspecsenye | 16 |
| Rokfortos szűzérmék | 16 |
| Részeges szűzérmék | 16 |
| Szűzérmék Szapáry módra | 18 |
| Flambírozott tokaji sertésborda | 18 |
| Szilvás-hagymás sertésborda | 18 |
| Diós sertésborda | 18 |
| Borjúszelet Kedvessy módra | 19 |
| Búbos hús | 19 |
| Óvári borjúborda | 19 |
| Borjúszelet vermutmártásban | 20 |
| Borjúborda vincellér módra | 20 |
| Borjúszelet Bismarck módra | 22 |
| Hátszínszeletek almás majonézzel | 22 |
| Hátszínszeletek calvadosszal | 22 |
| Tejszínes bélszínszeletek | 22 |
| Chateaubriand - dupla bélszín béarni mártással | 23 |
| Bélszínszeletek Budapest módra | 24 |
| Strasbourgi bélszínszeletek | 25 |
| Bélszínfilé pikáns uborkamártással | 25 |
| Hátszínszeletek gombakéregben | 26 |
| Flambírozott zöld borsos marhaszelet | 26 |
| Hortobágyi rostélyos puliszkával | 28 |
| Töltött és göngyölt sültek | |
| Illatos csirkenyársak | 29 |
| Spárgás csirkerolád | 31 |
| Májas-pisztáciás csirkerolád | 31 |
| Lapos csirkesült ananásszal | 32 |
| Kukoricás töltött csirkemell | 32 |
| Cukkinis-túrós töltött csirke | 32 |
| Brokkolival töltött pulykamell | 33 |
| Pórés-sonkás töltött pulykamell | 34 |
| Töltött pulykamell narancsmártással | 35 |
| Spenótos töltött pulykacomb | 35 |
| Káposztás kockával töltött kacsa | 36 |
| Almás-májas töltött liba | 36 |
| Mazsolás töltött kappan | 36 |
| Gesztenyével töltött nyúl | 38 |
| Olívás-kapris töltött nyúl | 38 |
| Erdélyi töltött bárányszegy | 39 |
| Mexikói raguval töltött báránycomb | 39 |
| Ormánsági töltött dagadó | 39 |
| Mandulás töltött sertésborda | 40 |
| Szilvás-almás töltött sertéskaraj | 40 |
| Prágai töltött kotlett | 42 |
| Sertésrolád a magam módján - spenótimádóknak | 43 |
| Almás-tormás töltött sertéscsülök | 43 |
| Tavaszi töltött borjúszegy | 44 |
| Szicíliai hústekercs | 45 |
| Olaszos borjútekercs | 45 |
| Borjúsült Stefánia módra | 45 |
| Bécsi töltött borjúszegy - klasszikus recept | 46 |
| Gombás-kolbászos töltött borjúcomb | 46 |
| Pisztáciával tűzdelt borjúhús | 46 |
| Libamájas-almás borjútekercs | 48 |
| Villányi töltött hátszín | 48 |
| Padlizsános töltött marhafelsál | 49 |
| Olívapürével töltött bélszín | 49 |
| Csáky-rostélyos | 50 |
| Cukkinis marharolád | 50 |
| Egészben sültek | |
| Francia fokhagymás csirke | 52 |
| Ördögcsirke - "Pollo alla diavola" | 52 |
| Pekingi kacsa - a híres-nevezetes | 52 |
| Pulykacomb gesztenyés bormártásban | 53 |
| Riglivel tűzdelt pulykamell | 54 |
| Nyúlgerinc katalán módra | 54 |
| Fokhagymás báránylapocka | 55 |
| Báránycomb mentamártással | 56 |
| Skót báránysült | 56 |
| Szegfűszeges-narancsos malaccomb | 56 |
| Fűszeres kéregben sült sertéskaraj | 57 |
| Sertéscsülök tárkonyos uborkamártással | 57 |
| Tarajos borjúborda | 58 |
| Borjúgerinc Orloff módra | 60 |
| Marhasült szép erdészné módra | 60 |
| Angolos bélszín Yorkshire "puddinggal" | 61 |
| Recés hátszín hentes módra | 62 |
| Fahéjas marhasült mandulás birsalmával | 63 |
| Hideg hátszínszeletek mustármártással | 63 |
| Provence-i marhasült | 64 |
| Burgundi tűzdelt marhasült | 64 |
| Néhány hasznos tudnivaló | 66 |
| Betűrendes tárgymutató | 67 |