| Apróban és frissen sültek | 5 |
| Ananászos kacsasült | 5 |
| Padlizsános-zucchinis csirkecomb | 5 |
| Tejfölös csirkecomb | 6 |
| Mandulás csirkemell őszibarackkal | 6 |
| Anyósszelet - az "elronthatatlan" | 6 |
| Libacomb pékné módra | 7 |
| Pulykaszelet camembert sajttal | 7 |
| Bárányborda római módra | 7 |
| Rablóhúsváltozatok | 8 |
| Rakott pecsenye | 8 |
| Temesvári zöldbabos sertésborda | 8 |
| Tejben sült sertés- vagy borjúpecsenye | 10 |
| Szilvás-hagymás sertésszelet | 10 |
| Erdei gombás flekken | 10 |
| Tordai lacipecsenye kapros káposztával | 12 |
| Rokfortos-paradicsomos szűzérmék | 13 |
| Részeges szűzérmék | 13 |
| Flambírozott tokaji sertésborda | 14 |
| Fonott sertéspecsenye | 14 |
| Vasi lesipecsenye | 14 |
| Diós-mézes sertésborda | 16 |
| Krúdy-falatkák | 16 |
| Borjúborda vincellér módra | 16 |
| Óvári borjúborda | 18 |
| Borjúszelet vermutmártásban | 18 |
| Szűzérmék Szapáry módra | 18 |
| Borjúszelet Bismarck módra | 19 |
| Borjúkotlett pizzasütő módra | 19 |
| Kínai mézes borda | 19 |
| Búbos hús | 20 |
| Borjúszelet Kedvessy módra | 20 |
| Chateaubriand béarni mártással - dupla bélszín | 20 |
| Strassburgi bélszínszeletek | 21 |
| Bélszínszeletek Budapest módra | 22 |
| Tejszínes-mustáros bélszínszeletek | 23 |
| Hátszínszeletek almás majonézzel | 23 |
| Hátszínszeletek Calvados-szal | 23 |
| Flambírozott zöld borsos marhaszelet | 23 |
| Hortobágyi rostélyos puliszkával | 24 |
| Töltött és göngyölt sültek | 25 |
| Szőlős-körtés töltött csirke | 25 |
| Kukoricás töltött csirkemell | 26 |
| Spárgás csirkerolád | 26 |
| Lapos csirkesült ananásszal | 27 |
| Töltött csirke zucchinival, túróval | 27 |
| Illatos csirkenyársak | 27 |
| Mazsolás töltött kappan - ünnepi alkalmakra | 28 |
| Káposztás kockával töltött kacsa | 29 |
| Márton-napi töltött lúd | 29 |
| Spenótos töltött pulykacomb | 30 |
| Töltött pulykamell narancsmártással | 31 |
| Brokkolival töltött pulykamell | 31 |
| Pórés-sonkás töltött pulykamell - hideg | 32 |
| Olívás-kapris töltött nyúl | 33 |
| Gesztenyével töltött nyúl | 33 |
| Mexikói raguval töltött báránycomb | 33 |
| Erdélyi töltött bárányszegy | 34 |
| Szilvás-almás töltött sertéskaraj | 34 |
| Almás-tormás töltött sertéscsülök | 36 |
| Mandulás töltött sertésborda | 36 |
| Prágai töltött kotlett | 36 |
| Sertésrolád a magam módján, azaz spenótimádóknak | 37 |
| Ormánsági töltött dagadó | 39 |
| Olaszos borjútekercs | 39 |
| Töltött borjúszegy - klasszikus zsemlés, bécsi recept | 39 |
| Zöldséges rizzsel töltött borjúszegy | 40 |
| Tavaszi töltött borjúszegy | 40 |
| Pisztáciával tűzdelt borjúhús | 41 |
| Gombás-kolbászos töltött borjúszegy | 41 |
| Borjúsült Stefánia módra | 42 |
| Libamájjal, almával töltött borjútekercs | 42 |
| Szicíliai hústekercs | 44 |
| Zucchinis marharolád | 44 |
| Olívapürével töltött bélszín | 44 |
| Padlizsános töltött marhafelsál | 46 |
| Villányi töltött hátszín | 47 |
| Csáky töltött rostélyos | 47 |
| Sonkás tésztával töltött rostélyos | 48 |
| Egészben sültek | 49 |
| Francia fokhagymás csirke | 49 |
| Ördögcsirke - "Pollo alla diavola" | 49 |
| Pekingi kacsa - a híres-nevezetes | 49 |
| Pulykacomb gesztenyés bormártásban | 50 |
| Riglivel tűzdelt pulykamell | 50 |
| Nyúlgerinc katalán módra | 51 |
| Skót báránysült | 51 |
| Báránycomb mentamártással | 52 |
| Papírban sült báránygerinc fényezett hagymával | 53 |
| Szegfűszeges malaccomb naranccsal | 53 |
| Fűszeres kéregben sült sertéskaraj | 54 |
| Sült sertéscsülök tárkonyos uborkamártással | 54 |
| Tarajos borjúborda | 54 |
| Borjúgerinc Orloff módra | 56 |
| Angolos bélszín Yorkshire "puddinggal" | 57 |
| Sajtos borjúpecsenye | 58 |
| Provánszi marhasült | 58 |
| Marhasült szép erdészné módra | 59 |
| Fahéjas marhasült mandulás birsalmával | 59 |
| Burgundi tűzdelt marhasült - klasszikus francia étel | 59 |
| Recés hátszín hentes módra | 61 |
| Hátszín mustármártással - hideg | 61 |
| Függelék | 62 |
| Néhány hasznos tudnivaló | 62 |
| A padlizsán tisztítása, előkészítése | 63 |
| A spárga főzési módja | 63 |
| Mentamártás - klasszikus recept | 63 |
| Hollandi mártás - klasszikus recept | 63 |